x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consiliul Naţional - Băsescu, invitat la reuniunea democraţilor

Consiliul Naţional - Băsescu, invitat la reuniunea democraţilor

24 Apr 2007   •   00:00
Consiliul Naţional - Băsescu, invitat la reuniunea democraţilor

Biroul Permanent Naţional al PD a convocat pentru vineri, 4 mai, Colegiul Director şi pentru sambătă, 5 mai, Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), la acesta din urmă fiind invitat şi preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu (foto), a declarat ieri, după şedinţa BPN, că la CNC vor participa "cei mai importanţi militanţi ai PD". Videanu a arătat că preşedintele suspendat al Romaniei poate participa la manifestările politice nu doar ale PD, ci şi ale altor partide. La randul său, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a afirmat că avizul Curţii Constituţionale arată o "libertate de mişcare" politică a preşedintelui "mult mai mare" decat cea pe care democraţii o luau in considerare.

COLABORARE. Adriean Videanu a mai anunţat că PD va colabora cu toate formaţiunile care il susţin pe preşedintele suspendat Traian Băsescu, nominalizand PLD şi precizand că democraţii au in vedere inclusiv formaţiunile politice neparlamentare. Biroul Permanent Naţional al democraţilor a decis ca PD să se implice "total" in susţinerea lui Traian Băsescu şi să ii pună acestuia la dispoziţie intreaga infrastructură de partid, a anunţat Adriean Videanu.

El a precizat că PD işi va elabora propria strategie de susţinere a şefului suspendat al statului şi că democraţii "speră" ca această strategie să fie "complementară" cu cele elaborate de celelalte partide care il sprijină pe Băsescu.

Videanu a mai spus că PD va colabora cu toate formaţiunile care il susţin pe Băsescu. El a nominalizat in acest sens PLD, dar a precizat că nu se referă doar la partidele parlamentare. Preşedintele executiv al democraţilor a anunţat că PD are un staff de campanie propriu.

×
Subiecte în articol: basescu politic