x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Copos renunta la functiile din PC

Copos renunta la functiile din PC

de Dana Piciu    |    23 Ian 2006   •   00:00
Copos renunta la functiile din PC

Vicepremierul George Copos a a-nuntat ca nu vrea sa implice PC intr-un scandal care ii poate afecta imaginea si, ca urmare, isi va da as-tazi demisia din toate functiile de conducere detinute in partid.

Vicepremierul George Copos si-a anuntat colegii sambata in cadrul sedintei Biroului Permanent al PC ca isi da demisia din toate functiile detinute in partid, el fiind membru al Biroului Politic, al Biroului Permanent si al Consiliului National.

George Copos si-a motivat demisia prin faptul ca nu vrea sa implice partidul intr-un scandal care ii poate afecta imaginea. Vicepremierul conservator a precizat ca nu cunoaste invinuirile care i se aduc, ca nu a fost la DNA si nu a discutat pana acum cu nici unul dintre procurori. El a mai spus ca a primit o citatie de la DNA si ca astazi va merge la audieri si tot astazi isi va scrie demisia din functiile de conducere pe care le detine in PC. George Copos considera ca impotriva sa se duce o campanie de presa determinata de faptul ca a fost singurul membru al Guvernului care s-a opus de doua ori cumpararii a 8% din actiunile Petrom si dirijarii acestora catre un grup de interese din care fac parte Realitatea TV, ziarele Ziua, Gardianul si Averea. "Sunt un om de afaceri, acestea sunt actiuni pe care le-am facut in 2004 si sunt operatiuni care se fac cu sutele de mii in fiecare zi in Romania, daca vrem sa ne consideram o economie de piata", a afirmat Copos. Vicepremierul a spus ca isi va da demisia din Guvern in cazul in care va fi invinuit in acest dosar, pentru ca nu este fascinat nici de putere, nici de politica.

RESPINGERE. Conducerea PC a respins solicitarea lui George Copos privind demisia, considerand ca "nu este nici momentul si nici locul acestui gest", dupa cum a precizat presedintele Consiliului Executiv, Sabin Cutas. El a argumentat aceasta decizie prin faptul ca deocamdata nu sunt cunoscute acuzatiile care i se aduc lui Copos, iar "PC vrea si trebuie sa se distanteze de toate aceste scandaluri care apar in presa romaneasca".

La randul sau, Dan Voiculescu, presedintele PC, care nu a fost prezent la sedinta, a adresat Biroului Permanent o scrisoare in care arata ca George Copos "merita din partea noastra prezumtia de nevinovatie" si ca este convins ca el va dezamorsa acest scandal in perioada imediat urmatoare. "Din nefericire, in Romania ultimilor 15 ani s-a demolat mult si s-a construit putin. S-au cladit imperii de carton si, din pacate, Romania a cazut prada unor mafii transpolitice, care au continuat cu santajele si traficul de influenta, indiferent de culoarea politica a guvernelor. Copos al nostru nu face definit parte din aceste mafii", a mai scris Dan Voiculescu.

"INFORMATII DENATURATE"
George Copos a revenit si ieri asupra subiectului printr-o declaratie de presa pe care o prezentam integral: "Referitor la campania de presa lansata, sustinuta si intretinuta de informatii contradictorii, inconsecvente si nefundamentate, privitoare la suspiciuni relativ la corectitudinea operatiunilor de achizitii de bunuri imobiliare efectuate de CN Loteria Romana de la o societate specializata in tranzactii imobi-liare, cu care Holdingul Ana are legaturi de afaceri, va aduc la cunostinta urmatoarele:

1. Nu cunosc obiectul concret al investigatiilor efectuate de organele abilitate, conform legii, cu privire la achizitiile imobiliare efectuate de CN Loteria Romana. Din declaratiile publice ale CN Loteria Romana, am luat la cunostinta ca aceasta a fost controlata de Curtea de Conturi, Ministerul Finantelor Publice, Garda Financiara si ca rezultatele acestor controale nu au evidentiat fapte ilicite, savarsite de achizitor. Personal, pana in prezent, nu am fost incunostintat direct de autoritatile competente cu privire la realitatea investigatiilor, continutul acestora si nu sunt in masura sa ofer nici o informatie suplimentara cu privire la contextul de fapt evocat mai sus.

2. Nu am fost informat si nu mi s-au solicitat informatii de catre reprezentanti ai organelor abilitate cu privire la operatiuni comerciale efectuate de societati comerciale in care mi-am desfasurat activitatea in perioada anterioara dobandirii functiilor publice pe care le exercit si care ar putea prezenta interes pentru eventuale investigatii. In consecinta, nu pot exprima un punct de vedere argumentat cu privire la eventuale investigatii privitoare la activitatea mea din anul 2004, in legatura cu care se desfasoara campania de presa lansata impotriva mea. Informatiile din presa sunt vadit tendentioase si infatiseaza denaturat operatiunile comerciale prezentate incorect ca fiind efectuate cu incalcarea legii.

3. Mentionez ca informatiile denaturate privind operatiunile comerciale efectuate de societati aflate in legatura cu Holdingul Ana sunt de natura sa perturbeze pozitia Holdingului in mediul de afaceri si sa afecteze activitatea acestuia. In conditiile in care Holdingul Ana asigura locuri de munca pentru circa 5.000 de oameni, iar productia exportata in UE depaseste 100.000.000 euro anual, orice informatie rau-voitoare in legatura cu activitatea de ansamblu a Holdingului sau a societatilor aflate in relatie cu acesta este de natura sa afecteze activitatea Holdingului.

4. Raman, in continuare, la dispozitia institutiilor abilitate ale statului pentru a clarifica orice imprejurare sau fapte in legatura cu activitatile desfasurate de Holdingul Ana, avand convingerea ca activitatea a fost intotdeauna conforma cu legea, iar obligatiile catre bugetele statului au fost si sunt la zi achitate. Gheorghe Copos".
×
Subiecte în articol: politic copos