x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Creţu îi cere socoteală premierului

Corina Creţu îi cere socoteală premierului

de Gabriela Antoniu    |    04 Dec 2018   •   12:50
Corina Creţu îi cere socoteală premierului
Sursa foto: MIRCEA ROSCA/EU/MIRCEA ROSCA

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională Corina Creţu i-a răspuns ieri consilierului premierului Darius Vâlcov, care a acuzat-o că minte prin omisiune deoarece un regulament european încurajează finanţarea unor proiecte prin parteneriat public-privat. Ea îi cere premierului Dăncilă să spună dacă atacurile la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a Guvernului României.

Corina Creţu a spus că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de oameni din PSD, inclusiv din Guvern. ”Aş răspunde întrebării dumneavoastră dacă m-aş lămuri dacă aceasta este poziţia oficială a primului-ministru şi a Guvernului, nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ştiţi foarte bine că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este atacat de câteva săptămâni bune şi jignit în fiecare zi de către membrii partidului de guvernământ”, a afirmat ieri comisarul european, la inaugurarea unui pod peste râul Crişul Repede.

Corina Creţu a reamintit că mâine Guvernul României va fi prezent la Bruxelles unde va prezenta în cadrul colegiului comisarilor programul Preşedinţiei României la Consiliul UE. “Aş invitat-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român pentru că nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare”, a mai spus Corina Creţu.

Comisarul european a mai spus că guvernanţii ar trebui mai întâi să depună proiecte pentru finanţare şi după aceea să lanseze acuzaţii la adresa Comisiei Europene. Ea a subliniat că deşi, pentru perioada 2021-2027, România va primi 8 miliarde de euro în plus, aceşti bani vor fi daţi numai pe baza unor proiecte. „Din păcate, nu reuşim deocamdată să utilizăm la maximum această oportunitate, această şansă unică. Nu ştim cât va mai exista această politică de coeziune. Tot ce pot să vă asigur este că pentru perioada 2021-2027 m-am zbătut să avem acelaşi criteriu, produsul intern brut pe cap de locuitor, care va aduce 8 miliarde de euro în plus României pentru fondurile structurale şi de investiţii, dar dacă nu avem proiecte de calitate, nici nu le putem implementa. Deci, aceşti bani nu se dau decât în cadrul unor proiecte”, a afirmat Corina Creţu.

Ea a acuzat, totodată, „atitudinea complotistă” a unor politicieni de la Bucureşti. „Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut şi aseară cum că nu se doreşte ca în România să avem autostrăzi, că există un complot aşa, mondial. Avem ţări în jurul nostru unde vedem foarte clar că unde au existat proiecte de calitate au fost şi implementate”, a mai spus comisarul european.

“Aş invitat-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român pentru că nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare”, Corina Creţu


 

 

×
Subiecte în articol: corina cretu