x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Crețu: Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbţie europeană pentru aceste 23 de miliarde

Corina Crețu: Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbţie europeană pentru aceste 23 de miliarde

16 Mar 2017   •   07:43
Corina Crețu: Ne aflăm în martie 2017. Avem 0% absorbţie europeană pentru aceste 23 de miliarde

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a fost prezentă, miercuri, la Antena 3, unde a vorbit despre situaţia absorbţiei fondurilor europene.

„Noi am greșit dinaintea intrării în Uniunea Europeană. Foarte multe state au avut o armată de experți la momentul intrării în Uniunea Europeană și au depus proiecte din prima zi a aderării. Noi după aderare am început să ne familiarizăm cu politica europeană și ceea ce înseamnă aceste fonduri”, a afirmat Corina Crețu.

„Pentru perioada 2014-2020, România are alocate 23 de miliarde de euro”, a precizat ea.

„Nu avem instituții de acreditare și de certificare. Curtea de Conturi din România trebuie să notifice Uniunea Europeană că aceste instituții sunt capabile să gestioneze cele 23 de miliarde de euro. Curtea nu a notificat. Am înțeles că nu a primit documentația”, a mai spus Corina Crețu.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a anunţat că va discuta cu Guvernul român despre situaţia absorbţiei fondurilor europene aferente exerciţiului financiar 2014 - 2020.

×
Subiecte în articol: corina cretu