x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlățean: Discuțiile privind pactul de coabitare - constructive. Avansăm spre o funcționare instituțională din nou corectă

Corlățean: Discuțiile privind pactul de coabitare - constructive. Avansăm spre o funcționare instituțională din nou corectă

15 Oct 2013   •   15:46
Corlățean: Discuțiile privind pactul de coabitare - constructive. Avansăm spre o funcționare instituțională din nou corectă

Discuțiile dintre reprezentanții Guvernului și cei ai Administrației Prezidențiale cu privire la acordul de cooperare instituțională au decurs "în spirit constructiv", deși nu au fost foarte simple, a declarat marți ministrul de Externe, Titus Corlățean, care a luat parte la întâlnirea care a avut loc la o vilă de protocol, informează agerpres.ro.

"O concluzie constructivă, deci avansăm spre o funcționare din nou corectă la nivel instituțional și realmente pozițiile sunt constructive. Nu este foarte simplu, dar încercăm să avansăm în direcția cea bună", a afirmat Titus Corlățean, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă se pune problema ruperii pactului, el a afirmat că ambele părți și-au enunțat setul de valori, de principii fundamentale, "începând cu apartenența noastră la spațiul european, euroatlantic, cu valorile statului de drept, democrației cu parteneriatul strategic cu SUA".

"Sunt valori pe care toată lumea le împărtășește și este corect să mergem mai departe într-un spirit de bună înțelegere pe cât posibil", a punctat Titus Corlățean.

El a precizat că s-a stabilit păstrarea unei "anumite discreții asupra conținutului discuțiilor" cu reprezentanții Administrației Prezidențiale.

"Spiritul a fost unul constructiv. Sper să avansăm în direcția cea bună într-un ritm susținut", a adăugat Titus Corlățean.

Președintele Traian Băsescu a anunțat săptămâna trecută că a decis să declanșeze mecanismul de consultare prevăzut în acordul de cooperare instituțională, arătând că a constatat faptul că acesta a fost încălcat "consistent" de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunțat ulterior că i-a desemnat pe miniștrii Titus Corlățean (Externe) și Robert Cazanciuc (Justiție) să poarte discuții cu doi consilieri ai președintelui Traian Băsescu, urmare a unei cereri oficiale pe care șeful statului i-a adresat-o.

Șeful Guvernului a susținut că și-a îndeplinit obiectivul pe care și l-a propus în legătură cu pactul de coabitare și anume acela de a evita, în decembrie 2012, o nouă criză instituțională și politică. Ponta a mai spus că în continuare crede în necesitatea acordului de colaborare instituțională.  

×
Subiecte în articol: Titus Corlăţean pact coabitare