x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corlăţean, despre sesizarea CCR pe noua desemnare a lui Orban ca premier: E pe deplin justificată

Corlăţean, despre sesizarea CCR pe noua desemnare a lui Orban ca premier: E pe deplin justificată

10 Feb 2020   •   14:45
Corlăţean, despre sesizarea CCR pe noua desemnare a lui Orban ca premier: E pe deplin justificată
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Decizia PSD de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou Guvern este pe deplin justificată, a declarat luni preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean.

"Noi vom trimite în perioada imediat următoare aceste contestaţii de la Cameră şi de la Senat către Curtea Constituţională şi bineînţeles că vom discuta, ne vom consulta. Ce este important este decizia sesizării Curţii Constituţionale şi această contestaţie care, din punctul meu de vedere, este pe deplin justificată şi aşteptăm o soluţie de fond, sperăm noi favorabilă, a CCR. Mai departe, paşii procedurali şi alte chestiuni sunt subiect de consultări şi (...) cu conducerea Camerei", a precizat Corlăţean.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat anterior că va sesiza CCR privind un posibil conflict juridic constituţional, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de prim-ministru.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Titus Corlăţean ccr ludovic orban