x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cosette Chichirău anunţă că îl va da în judecată pe Şerban Nicolae

Cosette Chichirău anunţă că îl va da în judecată pe Şerban Nicolae

06 Dec 2017   •   21:00
Cosette Chichirău anunţă că îl va da în judecată pe Şerban Nicolae

Deputatul USR Cosette Chichirău a anunţat miercuri că intenţionează să-l acţioneze în instanţă pe senatorul PSD Şerban Nicolae, după ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului şi i-a cerut să-i ceară scuze pentru jignirile primite în cursul aceleaşi zile.


"Trebuia să se uite la mine şi să-mi spună că-şi cere scuze. Dar, după cum vedeţi, el iese ca să facă spectacol la camere, dar nu are capacitatea să-şi ceară scuze uitându-se în ochii mei. A mai spus că a lucrat personal la acest proiect. Bineînţeles că a lucrat personal, pentru că acest proiect îi scapă pe ăştia de puşcărie", a spus deputata USR după ce senatorul Şerban Nicolae a plecat în sala de plen, unde are loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor care dezbate proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

"Aş vrea să-l văd, să se uite la mine în faţa publicului şi să-şi ceară scuze, dacă nu, vom ajunge în instanţă", a completat Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia, limbajul folosit de Şerban Nicolae în ceea ce o priveşte a fost unul inadmisibil. "Este o formă de hărţuire şi de intimidare la adresa mea. Această formă de hărţuire şi intimidare nu funcţionează, ar fi ideal să-şi retragă legea. Faptul că sunt femeie e aproape secundar, eu cred că el s-ar purta aşa cu oricine. Cel mai probabil vom ajunge la tribunal", a spus deputata USR.

Anterior, Cosette Chichirău a afirmat că există în Parlament "un grup infracţional organizat" şi că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor este în complicitate cu acest grup.

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache". Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că, urmare a epuizării timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor şi judecătorilor, s-a trecut la vot fără susţinerea amendamentelor.

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii.

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae.

"În plen, eu am făcut un live pe Facebook, aţi văzut că grupul USR a ieşit în faţă, cu însemne care spuneau 'Hoţii', în timp ce colegul nostru Stelian Ion susţinea amendamentele depuse de USR. Din cauză că eu filmam, au început să apară înjurături la adresa mea. Ce aţi văzut e probabil o mică parte din ce se spunea în plen de mai mulţi deputaţi de la PSD. Dar nu e important cum am fost insultată eu, important este ce se întâmplă cu Justiţia din România, se întâmplă o procedură de urgenţă neconstituţională, în timp ce nu avem procedură de urgenţă pe niciun aspect din sănătate, educaţie sau autostrăzi. (...) Avem de-a face cu un grup infracţional organizat şi eu consider că orice deputat care votează această lege este în complicitate cu acest grup infracţional organizat. (...) Eu nu mă simt jignită. Domnul Şerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacităţile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal, nu este o dezbatere despre mine personal", a declarat Chichirău la Parlament, care a arătat că Şerban Nicolae nu avea motive să fie prezent în plenul Camerei Deputaţilor, fiind senator.

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău menţionând că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.

"Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacţie. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport şi aşa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, şi îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat şi am replicat pentru că nu am mai suportat insulta şi calomnia repetate. Faţă de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, faţă de oamenii de bună credinţă, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete", a spus Nicolae la Palatul Parlamentului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Cosette Chichirău