x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Costel Alexe a demisionat din funcția de ministru al Mediului. Mircea Fechet a depus jurământul de învestitură în funcție

UPDATE. Costel Alexe a demisionat din funcția de ministru al Mediului. Mircea Fechet a depus jurământul de învestitură în funcție

05 Noi 2020   •   11:38
UPDATE. Costel Alexe a demisionat din funcția de ministru al Mediului. Mircea Fechet a depus jurământul de învestitură în funcție
Sursa foto: Hepta

UPDATE 2. Noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a depus, joi, jurământul de învestitură în funcție.

La ceremonie au participat premierul Ludovic Orban, președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcesu.

UPDATE 1. Decretele semnate de președintele Klaus Iohannis prin care a luat act de demisia lui Costel Alexe din funcția de ministru al Mediului și l-a numit pe Mircea Fechet în această funcție au fost publicate, joi, în Monitorul Oficial.

-------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Costel Alexe din funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. În locul său a fost desemnat secretarul de stat Mircea Fechet.

Ceremonia de depunere a jurământului și învestire va avea loc la Palatul Cotroceni, de la ora 15:30. 

Costel Alexe a demisionat din funcție după ce a fost ales, la alegerile locale din 27 septembrie, președinte al Consiliului Județean Iași. 

Mircea Fechet a fost secretar de stat în Ministerul Mediului, însărcinat cu coordonarea mai multor structuri și unități: Administrația Fondului pentru Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcția Generală Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase și Direcția Generală Evaluare Impact și Controlul Poluării. 

Mircea Fechet a absolvit Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, în 2004, și Facultatea de Drept și Științe Administrative în cadrul Universității „George Bacovia”, Bacău, în 2015. La un an după absolvirea Faculății de Știința și Ingineria Alimentelor, în 2005, Mircea Fechet devine direct la SC Itela SRL.

În perioada septembrie 2008 – mai 2010 a ocupat poziția de consilier pe fonduri europene în cadrul Agenției de Dezvoltare Locală Bacău.

A fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), în perioada mai 2012-martie 2014.

În perioada februarie 2019-decembrie 2019, a fost auditor public extern la Autoritatea de Audit.

Din februarie 2020, este reprezentant al României la Agenţia Europeană de Mediu.

CV-ul lui Mircesa Fechet poate fi consultat aici

×