x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Costică Canacheu: CNC al PDL a fost amânat din motive tactice

Costică Canacheu: CNC al PDL a fost amânat din motive tactice

16 Feb 2011   •   13:08

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL a fost amânat din motive tactice, ţinând cont şi de demersurile celorlalţi membri ai coaliţiei guvernamentale, a declarat, miercuri, deputatul PDL Costică Canacheu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă CNC al PDL a fost amânat în condiţiile în care la sfârşitul săptămânii viitoare este programat Congresul UDMR, Canacheu a susţinut că între partidele din coaliţie trebuie să existe coordonare.
"Suntem în coaliţie, fără doar şi poate că acest lucru condiţionează demersurile fiecărui membru al coaliţiei. În legătură cu strategiile viitoare privind actul de guvernare, o coordonare între partidele membre ale coaliţiei este necesară şi pe aceste considerente am luat decizia să amânăm Consiliul Naţional de Coordonare", a spus democrat-liberalul, arătând că CNC, programat iniţial pentru 19 februarie, a fost amânat pentru 5 martie din motive tactice.

El a spus că pe agenda CNC nu figurau puncte importante. "CNC care fi avut loc sâmbătă nu avea o agendă importantă, ce trebuia să facem sâmbătă - să precizăm calendarul de până la Convenţia din mai şi să adoptăm nişte modificări de statut pe care în Biroul Permanent Naţional le-am adoptat - putem să facem şi peste două săptămâni. Nu e o grabă", a explicat democrat-liberalul.

Întrebat dacă se modifică şi data Convenţiei Naţionale a PDL, Canacheu a indicat că reuniunea va avea loc pe 14 mai, cum s-a propus în Biroul Permanent Naţional. Deputatul PDL a completat că propunerea unor democrat-liberali ca peste o lună să aibă loc Convenţia Naţională ar putea fi luată în discuţie.

Prezent la Palatul Parlamentului pentru o audiere în Comisia de apărare, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a confirmat, la rândul său, amânarea CNC al PDL, dar a refuzat să precizeze dacă motivul este legat de Congresul UDMR.

×