x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cotroceni - Mobilizare pentru 23 August

Cotroceni - Mobilizare pentru 23 August

20 Aug 2004   •   00:00

Abia intors din concediu, presedintele Ion Iliescu s-a apucat de pregatirea actiunilor consacrate zilei de 23 August.

MONICA IORDACHE

Seful statului a avut ieri o intalnire cu premierul Adrian Nastase, presedintii Camerelor Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Valer Dorneanu, ministrul de stat Ioan Talpes si ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, dupa cum a declarat consilierul prezidential Corina Cretu. Potrivit acesteia, la intalnire a fost trecut in revista programul perioadei urmatoare, discutandu-se in special actiunile dedicate zilei de 23 August.

PROGRAM. Astfel, vor fi organizate depuneri de coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si la Monumentul Eroilor din fata Universitatii Nationale de Aparare, unde va avea loc si un ceremonial militar si religios.

In cadrul unei ceremonii, care va avea loc luni dimineata la Palatul Cotroceni, presedintele Ion Iliescu va inmana distinctii de stat unor veterani de razboi, iar seara va oferi o receptie.

REGELE MIHAI. La toate aceste actiuni, seful statului l-a invitat sa participe si pe fostul suveran al Romaniei, regele Mihai, care si-a confirmat deja prezenta. La convorbirile de ieri dimineata, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului i-au informat pe presedintele Ion Iliescu si pe prim-ministrul Adrian Nastase in legatura cu intentia de a convoca Senatul si Camera Deputatilor intr-o sesiune extraordinara, in perioada 30-31 august, pentru adoptarea legilor necesare finalizarii ultimelor capitole de negociere cu Uniunea Europeana, a mai declarat Corina Cretu.

×
Subiecte în articol: politic