x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu a stabilit ţinta la europarlamentare: şapte sau opt mandate pentru PNL

Crin Antonescu a stabilit ţinta la europarlamentare: şapte sau opt mandate pentru PNL

10 Feb 2014   •   07:56
Crin Antonescu a stabilit ţinta la europarlamentare: şapte sau opt mandate pentru PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu a declarat că în două săptămâni vor fi definitivate listele pentru alegerile europarlamentare şi speră că PNL va obţine şapte-opt mandate.

"Noi avem o ţintă de 25%, sondajele ne dau în jur de 20%. Realist, ne aşteptăm la şapte-opt parlamentari, ar putea fi şi nouă. Nu pot eu spune dacă îi vom menţine sau nu pe toţi (n.r. actualii europarlamentari ai PNL) pentru că nu eu iau singur această decizie. Foarte curând, cred că în două săptămâni, vom avea şi această decizie luată în Biroul Politic", a declarat Antonescu, duminică seară, la TVR1.

El a mai spus că şi-ar dori ca toţi actualii eurodeputaţi ai PNL să se afle pe listă, punctând că discuţia în cazul participării la scrutinul pentru Parlamentul European va începe cu aceştia.

"Nu neapărat că vor fi toţi pe listă, nu neapărat că vor fi primii pe listă, dar mi se pare corect să pornim de la situaţia lor de acolo", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a spus că un "nume locomotivă" pentru alegerile europarlamentare ar fi putut să fie primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

"Locomotive sunt foarte puţine, în general. Klaus Iohannis cred că ar fi fost una, dar nu putem să-i dăm şi sarcina aceasta", a precizat liderul PNL.

Pe de altă parte, Antonescu a afirmat că Teodor Stolojan, care va candida la europarlamentare pe listele PDL, nu mai este o locomotivă electorală.

×