x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu admite existenţa unui acord USL-UDMR înainte de alegeri: "Partea maghiară nu a fost un partener corect"

Crin Antonescu admite existenţa unui acord USL-UDMR înainte de alegeri: "Partea maghiară nu a fost un partener corect"

18 Dec 2012   •   23:02
Crin Antonescu admite existenţa unui acord USL-UDMR înainte de alegeri: "Partea maghiară nu a fost un partener corect"
Sursa foto: Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că a existat un acord semnat, de el şi Victor Ponta, cu UDMR, înaintea campaniei, pentru guvernare în comun, dezvăluind că de la declanşarea campaniei şi până alegeri "foarte multe lucruri" nu au decurs potrivit celor stabilite.

"A existat un asemenea acord, care era un angajament de intenţie pentru guvernare în comun, în raport cu care de la momentul semnării şi până la încheierea campaniei electorale foarte multe lucururi nu au decurs în conformitate cu spiritul de acolo şi care din punctul meu de vedere, cel puţin, pentru mine şi pentru PNL însemna dezlegarea de acest angajament", a declarat Antonescu la Realitatea TV.

"Nu se putea nu pentru că am luat 67%, ci pentru că UDMR nu a fost un partener corect nici măcar din momentul semnării, sau fixării acelui angajament, care într-adevăr era între trei oameni, nu era un angajament de largă notorietate", a mai spus Antonescu.

El a mai susţinut că acordul ar fi fost realizat "pe nişte elemente, pe nişte reguli, pe nişte principii", însă reprezentanţii formaţiunii maghiare nu le-ar fi respectat.

"E vorba de un anumit spirit, e vorba de o anumită atitudine, uitaţi-vă la declaraţia domnului Ponta de la Târgu Jiu, la nobila sa declaraţie, cum s-a răspuns. La eforturile pe care noi, chiar şi acum, pe ultimii metri, le-am făcut pentru a putea să... nu să ne ţinem de cuvânt pentru că alţii nu se ţinuseră, dar să încercăm să construim acest lucru. Am vorbit despre câteva lucruri între care acel articol 1 din Constituţie, care are o valoare simbolică şi ei ştiu că noi nu vom accepta niciodată să-l schimbăm. Şi noi ştim de ce ei, şi am înţeles ani de zile de ce ei ţin la lucrul acesta, şi unii şi alţii ştim că prezenţa cuvântului «naţional» acolo nu face viaţa din România, unguri sau români, mai bună sau mai rea. Dar o minimă înţelegere în acest spirit putea să existe sau măcar un răspuns. Ori răspunsul a fost «noi vrem ministere». La următoarele alegeri", a sunat declaraţia dură a liderului liberal.

×
Subiecte în articol: crin antonescu acord usl-udmr