x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, atac dur la Băsescu: "De unde are credibilitate penalul penalilor, tăticul penalilor?"

Crin Antonescu, atac dur la Băsescu: "De unde are credibilitate penalul penalilor, tăticul penalilor?"

05 Feb 2013   •   23:55
Crin Antonescu, atac dur la Băsescu: "De unde are credibilitate penalul penalilor, tăticul penalilor?"

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a continuat seria atacurilor dure la adresa şefului statului, declarând marţi seară, la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei, că preşedintele Traian Băsescu nu a răspuns la întrebările legate de "flotă, spălarea de bani, casa din Mihăileanu".

 
Acesta a făcut aceste comentarii referindu-se la raportul MCV şi credibilitatea preşedintelui Traian Băsescu la nivelul Comisiei Europene.
    
"De unde până unde nu avem noi credibilitate, care nu avem astfel de probleme, şi are domnul Băsescu? De unde până unde un penal - cum le place lor să spună - un penalul penalilor, cu flotă, cu spălare de bani, cu casă din Mihăileanu, cu dosare deschise.. Penalul penalilor, tăticul penalilor... Nu s-a gândit niciodată nu să-şi dea demisia, să dea un răspuns cu minim bun simţ la lucrurile acestea. Ne-a sfidat pe toţi", a spus Antonescu.
 
Antonescu a mai spus că preşedintele Traian Băsescu a solicitat o discuţie cu premierul şi cu preşedintele Senatului pe tema MCV şi se "prefăcea foarte interesat ca raportul să iasă bine". 
 
"Asta-i morala şi poziţia faţă de justiţie a preşedintelui şi vin domnii, doamnele de la Comisie şi, ignorând total voinţa(...) Totuşi, nimeni nu se întreabă acolo? Bă, dar românii ăia care l-au votat pe acest om în 2005, care cum, necum l-au mai votat în 2009, măi, oamenii ăia au înnebunit de ies 7,5 milioane să-l dea jos?. Dar ei au înnebunit de votează 70% chiar în halul ăsta o alianţă politică fie ea şi cu partide mari? Nimeni nu-şi pune problema asta şi faptul că nu-şi pune problema asta nu este un semn de respect. Ori noi avem dreptul la respect", a susţinut Antonescu.
 
Pe de altă parte, Crin Antonescu a spus că va trebui discutat "bilanţul" Comisiei Europene, pentru a se vedea ce a făcut aceasta cu UE în ultimii ani, precizând, pe de altă parte, că Traian Băsescu nu a fost corect când susţinea că este interesat ca raportul MCV să fie bun.
    
Conform declaraţiilor liderului PNL, Comisia are numeroase întrebări rămase fără răspuns în legătură cu modul în care a gestionat destinul Europei în ultimii ani, deşi are mulţi comisari de bună calitate.
    
"Nu se poate ca funcţionari ai Comisiei Europene, nici măcar comisari, să jongleze la nesfârşit cu imaginea unei ţări", a spus Antonescu.
    
Preşedintele PNL a declarat că nu se poate admite ca în raportul Comisiei Europene să fie atacat un trust de presă care nu îi este pe plac, de ani de zile, lui Traian Băsescu.
 
Totodată, co-preşedintele Uniunii Social Liberale a declarat că nu se poate ca în rapoartele CE să fie menţionate "la nesfârşit aceleaşi cazuri de corupţie", fără a se preciza dacă a crescut sau nu corupţia din România de-a lungul celor trei ani în care preşedintele Băsescu şi PDL au deţinut toată puterea din ţară.
 
Liderul PNL consideră că Băsescu nu a fost corect când a solicitat o întrevedere cu premierul şi preşedintele Senatului şi când s-a arătat interesat ca raportul MCV să fie unul pozitiv.
 
"Nu a fost corect, se prefăcea că vrea ca raportul să fie corect, dar vedeţi ce a făcut", a spus Crin Antonescu la Antena 3.
 
"Băsescu e în continuare un mincinos, dar avem acum în plus armele guvernării de a-i răspunde... Sigur că cei peste 7 milioane de români care au votat la Bruxelles simt o anumită frustrare ca preşedintele e pe nedrept la Cotroceni", a adăugat Antonescu.

×