x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Băsescu ar fi trebuit să ceară demiterea Elenei Udrea

Crin Antonescu: Băsescu ar fi trebuit să ceară demiterea Elenei Udrea

23 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară premierului să "o dea afară din Guvern pe Elena Udrea" care şi-a permis "să-şi bată joc" de comisia parlamentară de anchetă, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Crin Antonescu.



El a spus că şeful statului ar fi trebuit să se alarmeze în faţa situaţiei că în Parlamentul României există înregistrări ilegale şi nu se ştie cine le face şi să ceară instituţiilor din subordinea sa lămuriri asupra acestor lucruri. "Trebuia să ia poziţie clară, fermă, fără echivoc în faţa faptului că un ministru al României şi mă refer la Elena Udrea, ministrul Turismului, nu respectă legea", a spus Antonescu.

De asemenea, liderul liberal a spus că Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru modul în care aceasta "blochează sau încearcă să blocheze o anchetă a forului pe care îl reprezintă şi, într-un anumit fel, îl conduce".

Preşedintele PNL a precizat că este posibil ca, în cadrul reuniunii grupurilor parlamentare ale PNL de la Camera Deputaţilor şi Senat, de săptămâna viitoare, să se ia decizia de a se solicita, la începutul sesiunii parlamentare, înlocuirea din funcţie a democrat-liberalei Roberta Anastase. "Important este acum ce ar fi trebuit să facă preşedintele", a subliniat Antonescu.

Cu acelaşi prilej, liderul liberal a cerut "o poziţie clară" din partea PSD, atât în privinţa ministrului Elena Udrea, cât şi a Robertei Anastase.

×
Subiecte în articol: politic