x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Băsescu este, ca om politic, şi mai epavă după referendum

Crin Antonescu: Băsescu este, ca om politic, şi mai epavă după referendum

12 Sep 2012   •   19:22
Crin Antonescu: Băsescu este, ca om politic, şi mai epavă după referendum

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat miercuri seara ca presedintele Traian Basescu este "si mai epava" dupa referendum, iar despre premierul Victor Ponta a afirmat ca nu i-ar strica mai multa forta.

Intrebat, in studioul Romania TV, cum il califica pe Traian Basescu, Antonescu a raspuns cu acelasi apelativ pe care l-a folosit si la referendum, respectiv "epava".

"Asa de rau mi-a parut ca a fost gresit inteles cuvantul sau a fost inteles ca o ocara. Il repet, e cel din referendum. Revenit la Cotroceni sau nu, din punct de vedere politic, epava. Astazi, si mai epava. Un om care pierde atat de zdrobitor un vot, nu e nimic de rusine in asta, s-a mai intamplat si la case mai mari. Dar un om care dupa ce pierde in asemenea hal un vot, dupa ce 89% dintre compatriotii care se exprima ii spun ca nu il mai vor, mai e pus si in situatia de a se intoarce totusi impotriva acestui vot, e o situatie in care, daca vreti un singur cuvant sa o califice, e acesta", a spus la Romania TV Crin Antonescu.

Despre relatia cu premierul Victor Ponta, liderul PNL a apreciat ca este una buna, insa a punctat ca asteapta din partea sa mai multa forta.

"Relatia este asa cum o stiti, o relatie foarte buna. Neobisnuit de buna pentru doi oameni politici, chiar daca am fi in acelasi partid, cu atat mai mult cu cat suntem in partide diferite. As vrea, sper, astept, as vrea mai multa forta si mai multa convingere ca 7 milioane de voturi sunt intodeauna, din punct de vedere politic, mai devreme sau mai tarziu, mai puternice decat un Parchet, un serviciu...", a spus Antonescu.

El a subliniat ca primului ministru nu-i lipseste forta, dar ca i-ar prinde bine sa aiba mai multa.

"Nu am spus ca ii lipseste. Dar niciodata nu strica mai multa. Forta ca si mintea. Nu la domnia sa, in general", a aratat liderul PNL.

Liberalul a afirmat ca primarul Capitalei ar putea candida la alegerile prezidentiale.

"De ce nu? Orice om care face politica sau administratie, primarii Capitalei au si traditie, are o cota de incredere, este un potential candidat la presedintie. Nu e o problema pentru mine, in mod special, asta si nu cred ca daca la panoplia de posibili candidati la alegeri prezidentiale, daca odata vom mai apuca sa facem alegeri prezidentiale in tara asta, daca la panoplia asta se mai adauga un personaj, nu cred ca e nimic nou. Ea nu este foarte bogata si asta nu e bine pentru nimeni", a adaugat el.

Despre Elena Udrea, Antonescu a afirmat ca "nu este in raza sa de actiune".

"Am citit tot asa, pe surse, cam multe lucruri inexacte pe surse, ca am luat decizia de a candida in sectorul 6 eu, impotriva domniei sale. Nu, chiar nu. Nu am avut o asemenea preocupare, nu am cautat-o, nu am gasit-o. E dezinteres", a spus el.

×
Subiecte în articol: basescu referendum crin antonescu epava