x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Băsescu şi ai lui s-au purtat ca nişte slugi în Europa"

Crin Antonescu: "Băsescu şi ai lui s-au purtat ca nişte slugi în Europa"

21 Noi 2012   •   23:10
Crin Antonescu: "Băsescu şi ai lui s-au purtat ca nişte slugi în Europa"
Sursa foto: Intact Images

 Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că a fost "crescut" şi "educat în cultura europeană", iar lucrurile pe care România trebuie să lea dea Europei trebuie date "cu demnitate", acuzându-l pe Traian Băsescu şi "guvernele lui că s-au purtat în raport cu Europa ca nişte slugi".

 
Antonescu a vizitat miercuri colegiul electoral în care candidează din judeţul Teleorman, unde le-a spus simpatizanţilor că România are foarte multe lucruri de dat Europei, însă acestea trebuie oferite "cu demnitate".
 
"Am fost crescut, educat în cultura europeană, admir Europa, consider că suntem europeni chiar şi atunci când bariera nenorocită a comunismului ne despărţea de libertate. Ceea ce spun eu, şi nu ştiu dacă sunt naţionalist sau nu, mă interesează mai puţin cum mă caracterizează ei, eu spun aşa: conducătorii României trebuie să lucreze pentru România şi pentru români. Conducătorii României trebuie aleşi de către români. Când 7,4 milioane de români îţi spun «pleacă», pleci! Nu ştiu ce e atât de complicat, atât de antieuropean în asta. Avem foarte multe lucruri de dat Europei. Să le dăm cu demnitate şi să fim recunoscuţi ca parteneri egali. Îl acuz pe Băsescu şi acuz guvernele lui că s-au purtat în raport cu Europa ca nişte slugi, şi nu ca nişte conducători ai acestei ţări. Pentru asta nu-i de vină nimeni, sunt de vină ei", a declarat Antonescu.
 
"Ceea ce ne deosebeşte pe noi de domnul Băsescu este următorul lucru: noi vrem să fim în Europa ca să ne fie mai bine, nu ca să ne fie mai rău. Reprezentanţii României, că îi cheamă Traian Băsescu sau Victor Ponta, au obligaţia să se lupte ca România să aibă şi ea parte de şansa de care au avut celelalte ţări. Pentru că Spania a primit 20 de ani miliarde şi miliarde de la UE şi s-a dezvoltat şi a recuperat decalajul pe care îl avea de când a intrat. Pentru că Portugalia a fost în aceeaşi situaţie, pentru că Grecia a fost în aceeaşi situaţie, Ungaria, Polonia. Nu vrem pentru România decât ceea ce este corect, să avem şi noi peste tot în România, până în ultimul sat, drum, apă, canal, dispensar, o şcoală, pentru că dacă nu le avem pe astea putem să scriem orice în documente, nu suntem cu adevărat în Europa", a mai spus preşedintele PNL în faţa potenţialilor alegători din colegiul teleormănean.

×