x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Cred că şansele lui Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime

Crin Antonescu: Cred că şansele lui Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime

17 Aug 2012   •   18:02
Crin Antonescu: Cred că şansele lui Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime

Invitat in studioul Realitatea TV, presedintele interimar, Crin Antonescu, a facut din nou declaratii incriminatoare la adresa lui Traian Basescu, pe care il acuza, printre altele, ca a reprezentat Romania in genunchi la nivel european.

"Nu l-am dojenit pe Victor Ponta. Nu am facut aprecieri la adresa ministrului Justitiei, ci la apelul facuta de premier lui Basescu. Parchetul are anumite afinitati pentru Traian Basescu. Nu spun ca procurorii sunt controlati de acesta.

Acum 48 de ore am avut o interventie in care nu am formulat nicio acuzatie. Am avut parte, in schimb, de o reactie violenta a CSM, in care eram amenintati si eu, si Ponta si Ion Iliescu. Pentru asta ii banuiesc de partizanat.

Nu inteleg tonul atat de rastit al unei institutii care nu ar trebui sa faca politica. Ei am vrut o reactie care sa lamureasca opinia publica.

Oamenii au ajuns sa vada autoritatile ca pe dusmani, ca inainte de 1989

Nu putem vorbi din plin despre o separatie a puterilor in stat. Parlamentul este o anexa a Executivului, desi, formal, Parlamentul ar trebui sa fie prima putere.

Sper sa avem cat mai curand un ministru al Justitiei cu norma intreaga. Personal, cred ca noul ministru si CSM trebuie sa gandeasca la o noua formula. Oamenii se mai schimba, ca in orice democratie.

Nu accept ordine de la nimeni, nici macar de la Uniunea Europeana. Basescu si guvernele pe care le-a condus a reprezentat o Romanie pasiva. Nu neaparat in genunchi, dar fara intentia de a juca un rol. Basescu s-a lasat folosit de Angela Merkel.

Cred ca sansele de revenire a lui Traian Basescu la Cotroceni sunt infime. Eu cred intr-un verdict corect a Curtii Constitutionale. Va fi un verdict 6 la 3, in niciun caz 5 la 4. Reactia mea in caz contrar, o veti avea la momentul oportun, dar, repet, nu cred ca va fi cazul.

Juridic voi recunoaste orice decizie a Curtii Constitutionale. Politic, nu. "

×
Subiecte în articol: basescu crin antonescu