x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Declaraţiile lui Băsescu reprezintă o încercare inacceptabilă de ameninţare şi intimidare"

Crin Antonescu: "Declaraţiile lui Băsescu reprezintă o încercare inacceptabilă de ameninţare şi intimidare"

03 Iul 2012   •   18:31
Crin Antonescu: "Declaraţiile lui Băsescu reprezintă o încercare inacceptabilă de ameninţare şi intimidare"

Crin Antonescu a formulat in fata jurnalistilor raspunsul sau la declaratiile presedintelui Traian Basescu, prin acesta cerea liderilor majoritatii parlamentare "sa inceteze atacul asupra institutiilor statului roman".

"In niciun caz nu au fost atacate sau puse in discutie institutii, au fost, asa cum de atatea ori se intampla in jocul politic democratic, inclusiv in Romania, schimbate niste persoane. Majoritati politice evidente, categorice si-au exprimat dreptul de a lua decizii, si le-au luat.
Nici eu, nici ceilalti lideri politici pe care presedintele Traian Basescu a incercat sa-i ameninte, nu ne temem de el.Daca ne temeam de Traian Basescu, astazi Romania ar fi fost o tara in care nu mai exista democratie.

Romanii au nevoie de institutii puternice, de ordine, de democratie si de functionare corecta a institutiilor. Ii cer la randul meu, in calitate de presedinte ales al Senatului Romaniei, presedintelui Romaniei, sa renunte la intimidari, sa renunte la amenintari, sa renunte la convingerea absurda si nefasta ca poate dicta tuturor si orice in aceasta tara".

Ii spun o data pentru totdeauna, ca lider politic, ca presedinte de partid, ca presedinte ales al Senatului si ca cetatean al Romaniei ca nu ne intimideaza, ca nu ne temem si ca ne vom face datoria de oameni politici democrati, intr-o tara democrata.

Nici eu si nici ceilalti lideri politici pe care Traian Basescu a incercat sa ii ameninte nu ne temem de Traian Basescu. Daca ne temeam, astazi, Romania ar fi fost o tara in care intr-adevar nu mai exista democratie. Niciunul dintre noi nu accepta un asemenea ton, niciunul dintre noi si niciunul dintre partidele pe care le conducem nu accepta dreptul nimanui de a ne ameninta, de a ne intimida sau de a ne dicta ceea ce sa facem".

Dorim o justitie corecta, eficienta, depolitizata. Nici eu, nici Victor Ponta, nici Daniel Constantin si Kelemen Hunor, nici Gabriel Oprea nu avem, nu am avut si nu vom avea dosare pe care justitia sa le inchida, asa cum domnul Traian Basescu are, nu am provocat niciun fel de contraventie sau infractiune, niciodata. Suntem oameni care imbratiseaza, sustinem toate valorile europene, institutiile europene si o justitie corecta, eficienta si depolitizata", a declarat Cri n Antonescu.

×