x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu despre devansarea alegerilor: “Dacă nu este constituţional, nu faci”

Crin Antonescu despre devansarea alegerilor: “Dacă nu este constituţional, nu faci”

01 Iun 2012   •   14:45
Crin Antonescu despre devansarea alegerilor: “Dacă nu este constituţional, nu faci”

Liderul PNL Crin Antonerscu sustine propunerea premierului Ponta de devansare a alegerilor parlamentare astfel incat acestea sa fie organizate in luna octombrie. E o propunere inteleapta. E o propunere buna. O sustin. Am mai spus, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Romania are nevoie cat mai repede de alegeri, de un Parlament care sa fie expresia de necontestat a vointei alegatorilor, probabil cu o majoritate solida si care Parlament si Guvern sa abordeze cu aceasta forta marile probleme care stau in fata Romaniei. Deci, sustin si Partidul National Liberal, evident, sustine aceasta propunere', a declarat astazi, la Iasi, liderul PNL. Intrebat despre problemele de constitutionalitate pe care le ridica devansarea alegerilor parlamentare, Crin Antonescu a spus ca daca in urma discutiilor politice se ajunge la concluzia ca incalca legea fundamentala, atunci scrutinul nu se devanseaza.

“Cred ca premierul Victor Ponta a exprimat o vointa politica si a facut, daca vreti, o propunere de vointa politica. In politica trebuie sa stii ce vrei sa faci, dupa aceea vezi daca este constitutional sau nu. Daca nu este constitutional, nu faci. Daca gasesti posibilitati constitutionale, o faci. Deocamdata, este vorba de un acord pe care Victor Ponta l-a propus, l-a solicitat si partidelor din opozitia parlamentara, astazi, tuturor si eu cred intr-adevar ca nu am avea motive sa nu acceptam, macar o asemenea discutie. Noi, liberalii, sustinem cat mai devreme, in octombrie daca se poate, in octombrie alegeri', a spus Crin Antonescu.

El tinut sa respinga sI ideea existentei unui conflict in sanul USL pe tema suprataxarii bugetarilor cu salarii mai mari de 4500 de lei. “Inca o data, nu exista nici un conflict in Uniunea Social Liberala - chiar daca unii sunt disperati din aceasta cauza, iar altii chiar indignati, vom discuta, nu stiu daca luni, in ziua de Rusalii, poate se pogoara complet Duhul Sfant asupra noastra a tuturor, reuniti in comuniune, vom discuta, fiti pe pace si vom gasi pana la urma solutia cea mai buna. Este o propunere, este o posibilitate evocata de premier, o pozitie de principiu pe care am spus-o si eu, si alti colegi, nicidecum un conflict', a spus Antonescu.

×