x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, despre raportul MCV: Comisia Europeană ar trebui să numere corect

Crin Antonescu, despre raportul MCV: Comisia Europeană ar trebui să numere corect

01 Feb 2013   •   14:00
Crin Antonescu, despre raportul MCV: Comisia Europeană ar trebui să numere corect
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, că prelungirea prelungirea monitorizării aduce prejudicii României și că raportul MCV este folosit pentru decizii de o cu totul altă natură, cum ar fi aderarea la spațiul Schengen.

"Uneori raportul MCV are legătură, este folosit, pentru decizii de cu totul altă natură, care se iau pe alte criterii, cum ar fi primirea în spațiul Schengen. Prelungirea MCV, condiția de țară monitorizată, aduce prejudicii României", a spus Antonescu, care a precizat că închiderea MCV ar trebui să fie o prioritate pentru România, pentru a îndepărta imaginea de neclaritate care planează asupra sa.

"Trebuie să fie o prioritate a României închiderea MCV. Acest lucru nu înseamnă suprimarea raporturilor cu CE, dimpotrivă, înseamnă clarificări cât de rapid este posibil pentru ca această temă să se încheie. Faptul că România rămâne prin prelungirea MCV o țară asupra căreia planează imaginea de neclaritate cu privire la lucruri fundamentale, statul de drept, independența justiției, este de rău augur", a afirmat Antonescu.

Președintele Senatului a vorbit și despre problema miniștrilor care apart în raportul MCV, spunând că ar fi bine ca cei de la Comisia Europeană să numere corect.

"Au fost erori, de-a dreptul erori în raport. În principal cea asumată ca atare de autorii raportului, cea cu doi și trei miniștri. Nu este de joacă când numeri miniștrii pe care-i acuzi de corupție, e bine să numeri corect. Putem să ne gândim că cineva ți-a dat un număr și n-ai numărat tu însuți, când faci o asemenea confuzie", a încheiat Crin Antonescu.

×