x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Din iarnă, Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României!

Crin Antonescu: Din iarnă, Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României!

05 Iun 2009   •   00:00
Crin Antonescu: Din iarnă, Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României!

Într-o declaraţie făcută astăzi, la Timişoara, preşedintele PNL, Crin Antonescu a vorbit despre alegerile prezidenţiale, din toamnă. ''Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României, justiţia îşi va putea face treaba, iar cei care vor încerca să fraudeze alegerile europarlamentare de la 7 iunie vor face puşcărie'', spune Antonescu, citat de Agerpres.



El s-a referit şi la faptul că, până acum, în România s-a strigat cu glas "mare" despre fraude electorale, inclusiv Traian Băsescu fiind unul dintre cei care s-a plâns, în 2004, că a fost fraudă electorală, dar că nimeni nu a păţit, niciodată nimic: "Toţi cei care sunt tentaţi, indiferent de pe ce poziţie, să se implice în procesul de fraudare a alegerilor, să ştie că din această iarnă, Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte şi există o bună şansă ca Justiţia din România să funcţioneze liber. Şi le promit tuturor celor care se implică în fraude electorale, că vor merge la puşcărie", a spus Antonescu.

Antonescu le-a adresat un îndemn tuturor celor cu drept de vot să se prezinte la urne duminică şi a declarat că cei care se gândesc să nu voteze vor da încă un cec în alb actualilor guvernanţi. Liderul PNL a remarcat faptul că alegerile pentru Parlamentul European (PE) reprezintă un moment foarte important, care nu poate fi neglijat, deoarece nu este vorba doar despre miza reprezentării eurodeputaţilor PNL în Parlamentul European, ci, mai ales, de miza internă a acestor alegeri, de semnificaţia răspunsului pe care electoratul îl va da la ceea ce se întâmplă de şase luni, în România, sub guvernarea PSD-PD-L: "Vrem ca cetăţenii să se pronunţe, prin votul lor, în legătură cu direcţia în care se îndreaptă ţara, cu actuala situaţie economică şi socială a României, cu faptul că de şase luni suntem conduşi de un Guvern, de un preşedinte şi de o majoritate politică care au dovedit că nu au soluţii pentru criza economică şi instituţională din România, dar şi că nu au preocupare pentru a rezolva această criză, ci au preocupări exclusiv politicianiste, de satisfacere a clientelei lor, din ce în ce mai nesătulă şi mai mare".

Preşedintele PNL a vorbit şi despre faptul că cele două partide ale coaliţiei de guvernare le-au promis foarte multe românilor, în campania din toamna trecută, dar nu le-a dat nimic. Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa că la scrutinul de duminică PNL va obţine 20% şi a spus că în ultimele trei luni, în partid s-au înscris sute de noi membrii, aproape în fiecare judeţ, în vreme ce nimeni nu a părăsit formaţiunea politică liberală.

×
Subiecte în articol: politic