x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu - "Discutăm oricând despre participarea noastră la Guvern"

Crin Antonescu - "Discutăm oricând despre participarea noastră la Guvern"

de Andreea Căprescu    |    13 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că nu refuză o nouă etapă de guvernare alături de liberali, lansând o nouă invitaţie.
Deşi deschis propunerii, Crin Antonescu, liderul PNL afirmă însă că partidul pe care îl conduce nu va intra niciodată la guvernare pentru a masca anumite interese.

"Îi spun domnului preşedinte încă o dată că PNL poate intra la guvernare şi în seara asta, şi mâine, dar PNL intră la guvernare atunci când are convingerea că poate face ceva pentru ţara în a cărei conducere ar fi parte. Nu intrăm la guvernare pentru a oferi scuze altora, pentru a masca, aşa cum din nenorocire, pentru el a făcut PSD-ul în 2009, afacerile şi învârtelile clanului Videanu-Blaga-Udrea.

Dacă domnul Băsescu a reiterat această invitaţie, a făcut-o pentru a încerca să convingă oameni din PNL, parlamentari, primari sau chiar alegători, că are bune intenţii, că doreşte o guvernare de dreapta şi că numai răutatea noastră sau a mea, personal face ca România să nu aibă un guvern cu PNL", a declarat Crin Antonescu, preşedintele liberalilor.

Antonescu spune că ar fi de acord să guverneze împreună cu democrat-liberalii, dar numai cu anumite condiţii. "Discutăm oricând despre participarea noastră la un guvern care să salveze ceva din România actuală, dar cu anumite condiţii care nu sunt greu de îndeplinit, ci imposibil de îndeplinit pentru Băsescu şi clica sa. Vrem un guvern care să lucreze pentru România, nu pentru clientela politică a unui partid, un guvern care să lucreze pentru guvernaţi, nu pentru guvernanţi. Şi un guvern în care să trimitem oameni care nu sunt compromişi, despre a căror competenţă să avem indicii", a mai explicat Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic