Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat azi despre lansarea Iniţiativei România Liberală că orice membru al PNL care va susţine un document îndreptat împotriva partidului va fi exclus din rândurile liberalilor.
Citeste mai mult: adev.ro/mlnnb6
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat azi despre lansarea Iniţiativei România Liberală că orice membru al PNL care va susţine un document îndreptat împotriva partidului va fi exclus din rândurile liberalilor. "Acest tip de bigamie politică, de promiscuitate politică nu va fi tolerat", a declarat Antonescu.Citeste mai mult: adev.ro/mlnnb6
"Ca e mare, ca e mica, fundatia asezamnatul respectiv nu dauneza PNL. Soarta PNL nu poate fi infuentata de astfel de fundatii fara legitimate, lipsite de consistenta. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL sa faca parte, sa sustina, sa se asocieze in vreun fel cu un grup de oameni al carui document fondator si fundamental este indreptat in totalitate impotriva PNL(...) Este pur si simplu un micut si plicticos manifest anti-PNL. In sensul aceasta rezulta ca este inaccceptabil si nu va fi tolerat ca un membru al PNL sa nu se asocieze cu asa ceva. Acest tip de bigamie politica, de promiscuitate politica nu va fi tolerat. Politic daca este inacceptabil inseamna ca nu va mai fi membru al PNL. Ori va fi o decizie demna de demisie din PNL si daca nu are aceasta demnitate va fi exclus un astfel de membru. Noi asteptam acum Invierea Domnului si dupa Sarbatorile de Pasti daca va fi cazul sa luam anumite decizii le vom lua.", a declarat Antonescu.
Gruparea Andrei Chiliman - Calin Popescu Tariceanu urmează să lanseze azi platforma politica intitulată Iniţiativa "România Liberală". La evenimentul de lansare, care va avea loc la ora 17:00, sunt invitaţi Mihai-Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase, precum şi alte personalităţi de dreapta ale vieţii publice din România.
"Într-o societate românească, marcată de criza economică, instituţională şi morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puţin reprezentaţi politic, 'Iniţiativa România Liberală' promovează valorile liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept. De asemenea, în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, 'Iniţiativa România Liberală' propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali", susţin iniţiatorii.
''Trebuie să depăşim momentul istoric în care politica se face exclusiv în funcţie de un om sau de un grup de interese, oricât de puternică ar fi personalitatea acestuia sau influenţa unui grup. Noi, membrii Iniţiativei 'România Liberală', suntem uniţi de credinţa în libertate şi de convingerea că unica soluţie de a trăi într-o societate liberă şi prosperă este soluţia occidentală: statul de drept, cu instituţii stabile şi echilibrate, cu o Justiţie independentă, într-o Românie capitalistă. Constituirea urgentă a soluţiei politice de dreapta, autentică şi credibilă, este o necesitate a societăţii româneşti. De aceea considerăm că trebuie să acţionăm cu rapiditate şi eficienţă în acest sens, plecând de la ceea ce ne uneşte şi lăsând la o parte ceea ce ne dezbină", se arată în manifestul citat de Agerpres.
În document se mai afirmă că "a venit momentul construirii soluţiei liberal-conservatoare pentru o Românie a libertăţii şi prosperităţii".
''Constituim Iniţiativa 'România Liberală' (IRL) ca platformă politică al cărui scop este promovarea acestor valori", se precizează în document.
Ca direcţii de acţiune prezentate ca urgenţe ale societăţii româneşti manifestul indică, între altele, revizuirea Constituţiei, regionalizarea României, reindustrializarea ţării, deschiderea politicii prin schimbarea modului de organizare a partidelor şi a relaţiei partid politic - cetăţean, după modelul consacrat în statele occidentale, precum şi respectarea criteriilor de integritate în exercitarea funcţiilor şi a demnităţilor publice.
Citește pe Antena3.ro