x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu la Vorbe Grele: "Radu Câmpeanu îmi produce un anumit dezgust. Dinu Patriciu trebuia dat demult afară din partid"

Crin Antonescu la Vorbe Grele: "Radu Câmpeanu îmi produce un anumit dezgust. Dinu Patriciu trebuia dat demult afară din partid"

16 Iun 2012   •   11:35
Crin Antonescu la Vorbe Grele: "Radu Câmpeanu îmi produce un anumit dezgust. Dinu Patriciu trebuia dat demult afară din partid"

Crin Antonescu, invitatul emisiunii Vorbe Grele, realizata vineri seara de Victor Ciutacu la Antena 3, a vorbit despre victoria spectaculoasa a aliantei pe care o conduce.

Antonescu considera ca actuala guvernare a Romaniei se diferentiaza fata de precedenta prin lipsa hotiei si a promisiunilor extravagante.

"Exista bani publici in Romania, putini, sa nu furam din ei. N-am facut promisiuni extravagante, nu le face nici premierul si nici membrii cabinetului sau. Compatriotilor nostri nu le trebuie minciuni frumoase. Nimeni nu crede ca va avea mii de euro pensie", a afirmat presedintele PNL.

In ceea ce priveste infrangerea nimicitoare a PDL-ului, Crin Antonescu sustine ca ar clasa criza pe ultimul loc.

"Traian Basescu a fost Partidul Democrat in toata aceasta perioada, a fost prim-ministru, Guvern si purtator de cuvant. Traian Basescu a avut foarte mult credit, bineinteles ca a fost un soc in momentul in care s-a decis si s-a anuntat amputarea cea mai severa de venituri din Europa. Multa vreme inca tot s-a facut credit (discursurile lui Emil Boc potrivit carora nu exista alta cale de a iesi din criza -n.r.). Ceea ce i-a omorat din punct de vedere electoral a fost faptul ca la varf acest grup care conducea partidul prospera. Adica pentru unii era criza si pentru altii prosperitate", a spus Antonescu.

"In calitate de conducator trebuie sa manifesti, macar in ton, solidaritate fata de oameni. Nu spun ca trebuie sa plangi neaparat, dar nici cum a facut Traian Basescu... sa-i faci lenesi, betivi, sa le spui ca nu merita mai mult unor oameni care muncisera, in cazul pensionarilor, toata viata lor", a adaugat co-presedintele USL.

Pentru a intari motivele conform carora Partidul Democrat Liberal trebuie sa dispara, Crin Antonescu a afirmat ca Romania are o justitie care actioneaza "fara mama, fara tata".

Potrivit liderului PNL, conducerea DNA si conducerea Parchetului General trebuie schimbate, iar Traian Basescu trebuie sa-si inceteze mandatul de presedinte cat mai curand posibil.

Pe de alta parte, presedintele PNL a spus ca declaratia lui Radu Campeanu ca el nu va fi votat de romani presedinte nu-i face rau, ci ii produce un anumit dezgust, adaugand ca regreta ca pe unii oameni, care au stat deoparte de lupta pe care a dus-o PNL, nu i-a "dat afara pe usa".

Intrebat de Victor Ciutacu daca i-a facut rau afirmatia fostului sef PNL, Antonescu a replicat: "Rau? Rau nu-mi face, poate sa-mi produca un anumit dezgust, ca sa fiu foarte sincer. Acuma, Radu Campeanu are 90 de ani a uitat ca a fost si un congres al PSD, nu numai al PNL, este dreptul domniei sale, dar eu am de spus urmatorul lucru: pentru ca eu tac de foarte multa vreme si voi fi nevoit sa tac din ce in ce mai mult, sa vedeti cand voi fi presedinte cat de mult va trebui sa tac. Domne', de exemplu Radu Campeanu in 1992 era sa scoata din istorie acest partid, au trecut vremurile, ne-am revenit, Radu Campeanu a fost asezat la un loc de onoare si acolo va ramane, dar domnul Radu Campeanu si alti cativa domni care il pun sa dea interviurile astea ar trebui sa stie un lucru..."

Intrebat cine il pune pe Campeanu sa-l atace, liberalul a evitat un raspuns: "Nu stiu cine il pune, domnul Campeanu singur nu stie unde e postul de televiziune respectiv sau agentia respectiva".

Revenind la lucrul pe care Campeanu "si alti domni" trebuie sa-l cunoasca, Antonescu a spus ca acela ca el, si nu ei, s-au batut pentru PNL in ultimii ani. "Eu din 2009, cu doi-trei oameni langa mine maxim, m-am batut pentru partidul asta cu domnul Basescu, cu propaganda lui, de cand am facut USL, cu toti smecherii posibil, de la Basescu, la oameni autentici de dreapta care au greturi usor si nu gasesc lamaia, ei oamenii aia au greturi, sunt exigenti, le miroase urat, eu am luptat pentru acest partid, am reusit o constructie politica, singura in stare sa aiba ac de cojocul lui Basescu, sa faca din PDL adunatura zdrobita de care avem cu totii placerea sa ne ocupam, sa aiba niste rezultate fara precedent, in vreme ce tot felul de oameni, de alde domnu' Campeanu si tot felul de fosti presedinti ai partidului au stat deoparte", a sustinut liderul USL.

La final, Antonescu a marturisit ca regreta ca nu poate taxa mai dur astfel de iesiri. "Oamenii astia care au stat acasa, ei nu-mi fac rau mie, si nici PNL. Singura mea parere de rau e ca nu sunt un tip suficient de dur sa-i dau pe usa afara, ca asta ar trebui sa se intample cu ei. La fel asa, domnul Patriciu, trebuia dat afara de mult", a conchis el.

×