x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului lui Victor Ponta

Crin Antonescu: Liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului lui Victor Ponta

09 Feb 2012   •   13:28
Crin Antonescu: Liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului lui Victor Ponta

Guvernul investit astazi de Parlament este ilegitim si nereprezentativ si nu este o solutie la protestele din societatea romaneasca, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. Liderul PNL a mai spus ca liberalii nu se potrivesc "stilistic" cu "suflul nou" al discursului liderului PSD Victor Ponta, dar crede ca pozitia PSD, PC si PNL "ramane comuna".

"PNL a initiat, impreuna cu partenerii sai, constituirea USL, un proiect pe care PNL l-a initiat si il dezvolta pentru ca este un proiect castigator. Azi vedem cat de nevoie este de acest proiect. USL s-a format pentru a lupta impotriva regimului Basescu si pentru a inlatura, pe cale democratica, regimul Basescu.

PNL a spus clar ca Guvernul investit astazi este, in fond, ilegitim si nu reprezinta o solutie la marile probleme ale Romaniei. Este un Guvern nereprezentativ nu doar ca Opozitia nu s-a prezentat la investirea sa, ci pentru ca cine a dat astazi voturile sunt grupurile Minoritatilor nationale care nu reprezinta mai mult de 1% din populatia Romaniei, un UDMR care nu reprezinta mai mult de 6% si un UNPR care nu reprezinta pe nimeni.

Este un guvern care nu reprezinta altceva decat inca o lucratura, o facatura a regimului Basescu pentru a evita momentul de confruntare cu ampla nemultumire nepopulara.

Pentru noi nu exista nicio speranta si nicio forma de colaborare cu acest Guvern. Alegerile anticipate ar reprezenta singura solutie democratica si sanatosa pentru Romania. USL are obligatia si misiunea de a reprezenta oamenii care nu pot fi pacaliti cu solutia de astazi".

Crin Antonescu a fost intrebat, in conferinta de presa, daca liberalii au fost deranjati de discursul lui Victor Ponta in Parlament. Co-presedintele USL a spus ca USL a convenit ca nu participa la investirea Guvernului Ungureanu, decizie luata impreuna cu PSD si PC. "Optiunea noastra a fost alta", a continuat liderul PNL, mentionand ca, daca tot era hotarat sa mearga, Ponta a fost rugat sa vorbeasca in numele USL.

Crin Antonescu a adaugat ca nu s-a vorbit de expunerea a 15 sau 5 conditii. "Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului domnului Ponta", a mai spus Antonescu. (V.M.)

×