x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Nu am cedat niciodată presiunilor lui Băsescu

Crin Antonescu: Nu am cedat niciodată presiunilor lui Băsescu

13 Noi 2010   •   13:23
Crin Antonescu: Nu am cedat niciodată presiunilor lui Băsescu
137046-.jpgPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava, că liberalii nu primesc lecţii de la nimeni despre modul în care trebuie să se împotrivească actualului preşedinte Traian Băsescu.

"Nu este cazul şi nu permitem nimănui să ne dea lecţii de rezistenţă împotriva lui Băsescu. Nu permitem să ni se dea lecţii de unitate în opoziţie", a spus Antonescu.

El a subliniat că lideri ai PSD uită că au fost la guvernare cu PDL.

"Unii lideri PSD uită că PSD a fost acela care la prima strigare a lui Băsescu a plecat să facă guvernare cu PDL", a spus liderul PNL.

El a adăugat că PNL a fost un partid corect şi chiar a susţinut candidatura social-democratului Mircea Geoană.

"Niciodată vreun liberal nu a fost membru în vreun cabinet Boc şi nici PNL complice cu PDL. Asta ar fi bine ca Ponta să nu uite niciodată", a mai declarat Antonescu.

El a mai spus că PSD şi PNL sunt două partide foarte diferite şi destinate, în perspectivă, unei confruntări politice, şi nu unei asocieri pentru că doctrinele despart cele două formaţiuni.

Antonescu a mai spus că ţinta lui Traian Băsescu a fost să înghită PNL, dar că astăzi, datorită consecvenţei, PNL este al doilea partid din ţară ca intenţie de vot şi are cu mai mult de zece procente în faţa PDL.

"Indiferent de cine l-a condus, PNL a fost consecvent. Nu am cedat nicio clipă nici sub Tăriceanu, şi nici sub Antonescu presiunilor lui Băsescu", a spus liderul liberal.

Antonescu a arătat că PNL trebuie să se pregătească să câştige alegerile şi să preia guvernarea.

"Trebuie să ne pregătim să câştigăm alegerile şi să guvernăm, dacă nu singuri, măcar ca forţă dominantă a guvernării, să dăm premierul", a declarat preşedintele PNL.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a spus că la alegerile parlamentare PNL trebuie să confirme că este primul.

"La alegerile parlamentare trebuie să confirmăm că suntem primii pe podium. Şirul victoriilor se va încheia în 2014 cu victoria la prezidenţiale", a afirmat Vosganian. El a mai spus că PNL este pregătit să preia guvernarea.

"Cioran spunea că ţara merită iubită când îi este greu. PNL nu întoarce spatele României. Noi suntem pregătiţi de guvernare şi nu e teamă", a afirmat Vosganian, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele PNL a mai declarat că nu este problema liberalilor cu cine vor merge la guvernare, ci a celorlalte partide care vor să guverneze cu PNL.

"Alţii trebuie să decidă dacă merg sau nu la guvernare cu noi, şi nu cu cine mergem noi la guvernare”, a spus Vosganian, care a adăugat că PNL "a purtat noroc ţării în toate momentele grele".

×
Subiecte în articol: crin antonescu