x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu răspune atacurilor preşedintelui suspendat: "Traian Băsescu este în mod evident o epavă politică"

Crin Antonescu răspune atacurilor preşedintelui suspendat: "Traian Băsescu este în mod evident o epavă politică"

20 Iul 2012   •   15:35
Crin Antonescu răspune atacurilor preşedintelui suspendat: "Traian Băsescu este în mod evident o epavă politică"

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a raspuns acuzatiilor aduse ieri seara de Traian Basescu, care l-a acuzat de "lovitura de stat", de incercarea de a "destructura serviciile secrete" si care l-a numit si "marioneta de la Cotroceni".

"Intr-un mod iresponsabil fata de aceasta tara, a vorbit de lovituri de stat, de destructurarea serviciilor, de ticalosi, de marionete. Un limbaj pe care nu l-am mai auzit in Romania de pe vremea lui Ceausescu si in Europa nici macar in statele de langa Muntii Urali", a spus Antonescu.

Acesta a explicat motivul pentru care a cerut revocarea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), generalul Opris, cerere care a dus si la reactia lui Traian Basescu, de ieri.

"Cred ca lucrurile sunt foarte clare. S-a deschis o dezbatere publica si a fost de datoria mea sa limpezesc niste lucruri in raport cu legea. Pe mine, ca individ, nu ma intereseaza cate telefoane speciale are la dispozitie are Traian Basescu. Poate sa aiba mii. Chestiunea este ca in tara aceasta exista legi, legile trebuie respectate si in tara asta exista oameni care trebuie sa se asigure ca legile sunt respectate. Nu puteam sa ma sustrag si sa ignor aceste chestiuni", a spus Antonescu.

"Echipamentele instalate acolo au fost instalate in virtutea unei legislatii care prevede strict beneficiarii acestor instalatii. Au fost instalate printr-o interpretare mai larga a notiunii de presedinte al Romaniei. Nu avem in legislatie notiunea de presedinte suspendat, dar aceasta notiune arata clar ca e vorba de cineva a carui calitate de presedinte este intrerupta. Aceasta este interpretarea pe care a dat-o Comisia de Aparare a Senatului si unica interpretare posibila. Nici in Constitutie, nici in legea specifica, nici in regulamente deschise sau cu caracter secret nu exista o alta precizare cu posibili alti beneficiari", a spus presedintele interimar.

"Cred ca directorul STS va lua masurile necesare si odata cu luarea acestor masuri, din punctul meu de vedere, cazul este inchis. Legea este lege si ea se aplica nu dupa cum crede Traian Basescu, nu dupa cum da dispozitii verbale Traian Basescu din masina sau de pe gard", a adaugat Antonescu.

Antonescu: "Doresc ca domnul Gitenstein s-o informeze pe Hilary Clinton sau chiar pe Obama cum vorbeste si cine este Traian Basescu"

Antonescu s-a referit si la acuzatiile de "lovitura de stat" sau "destructurare a serviciilor".

"Traian Basescu a raspuns in mod ridicol, ca foloseste acele mijloace de comunicare pentru a comunica cu SPP si a delira jalnic despre lovituri de stat, destructurare si altele. Paza la care are dreptul domnul presedinte suspendat este pe deplin asigurata fara telefoane speciale. In prima mea zi ca presedinte interimar l-am chemat pe seful SPP si i-am cerut sa ma asigure ca tot ceea ce trebuie sa faca prin lege SPP pentru domnul Basescu sa se faca, pentru ca este foarte important", a spus Antonescu.

"Despre lovituri de stat, despre aprecierile lui Traian Basescu despre deciziile Senatului, despre tot acest delir de seara trecuta vreau un singur lucru. Reprezentantii democratiilor traditionale, reprezentantii acestor democratii la Bucuresti sa faca cunoscute aceste discursuri ale lui Traian Basescu conducerilor politice din statele lor. Doresc ca domnul Gitenstein s-o informeze pe Hillary Clinton sau chiar pe Obama cum vorbeste si cine este Traian Basescu. Ca o institutie a Senatului este catalogata drept o adunatura de politruci si ticalosi", a spus Crin Antonescu.

Acesta a dat asigurari ca nu doreste sa schimbe sefii serviciilor secrete.

"S-a vorbit de incercarea mea de a destructura serviciile secrete din Romania. Schimbarea unui sef de serviciu nu inseamna destructurarea acestuia. E evident ca oamenii din aceste servicii, in frunte cu sefii lor carora le-am cerut sa respecte legea si sa-si faca datoria stiu ca Traian Basescu minte si minte cu disperare. Despre lovitura de stat n-am ce sa spun. Este un lucru penibil ce tine de delirul lui Traian Basescu. Dar aceste declaratii fac rau Romaniei, pentru ca sunt preluate in presa internationala. Imaginea Romaniei se poate inrautati fie ca unii l-ar putea crede, fie ca unii isi vor da seama de stadiul in care a ajuns acest om", a spus Antonescu.

"Traian Basescu este in mod evident o epava politica. Pana la urma, miza acestui referedum de care ne mai despart putine zile este ca intreaga Romanie sa fie salvata de la a ajunge o epava", a mai spus Antonescu, care a adaugat ca nu este intimidat de presedintele suspendat.

"Daca amenintarile cu puscaria pe care le lanseaza in fiecare zi ii pot speria pe unii sau altii care stiu ca au incalcat legea, pe mine Traian Basescu nu are cum sa ma intimideze. A reusit doar sa ma dezguste. Ii cer pentru bunul simt public si pentru imaginea atat de terfelita a Romaniei, in ultima vreme sa renunte la astfel de forme de comportament delirant care ne compromit in ochii tuturor celor care ne asculta", a mai spus Antonescu.

×