x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Respectăm decizia CCR, dar parlamentarii nu sunt funcţionari publici

Crin Antonescu: Respectăm decizia CCR, dar parlamentarii nu sunt funcţionari publici

27 Feb 2013   •   15:27
Crin Antonescu: Respectăm decizia CCR, dar parlamentarii nu sunt funcţionari publici
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Crin Antonescu a declarat, în legătură cu decizia CCR de a declara Statutul parlamentarilor drept neconstitutional, că va respecta hotărârea judecătorilor, adăugând, însă, că deputaţii şi senatorii nu ar trebui să beneficieze de aceleaşi termene ca funcţionarii publici.

"Luăm act de decizia Curţii şi o respectăm. Aş putea să adaug că cei care am votat amendamentul am plecat de la ideea ca parlamentarii nu sunt funcţionari publici. Asta nu înseamnă că am considerat că parlamentarii sunt înaintea legii. Am putea să punem şi problema că şi preşedintele poate fi anchetat şi că fiecare cetăţean al României ar putea semna tratate internaţionale. Argumentul e că parlamentarii nu sunt funcţionari publici. Asta e concepţia noastră. Decizia Curţii e altceva şi e obligatorie", a afirmat Crin Antonescu.

Curtea Constituţională a stabilit, astăzi, că Statului parlamentarilor este neconstituţional, transmite România TV. Decizia judecătorilor CCR a venit după mai bine de cinci ore de dezbateri. Sesizarea către Curtea Constituţională a venit din partea PDL şi PPDD care au contestat prelungirea termenului acordat parlamentarilor în privinţa atacării rapoartelor ANI.

×