x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu revine oficial în politică

Crin Antonescu revine oficial în politică

29 Noi 2018   •   23:33
Crin Antonescu revine oficial în politică

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu revine oficial în politică. Antonescu a vorbit despre relația sa cu Ludovic Orban și despre decizia de a candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.

"Sunt membru al PNL. Sunt un fost președinte al partidului, cumva dezactivat atunci când m-am retras din viața politică activă. Chiar dacă mi-am mai spus părerile, nu a fost cazul să fac judecăți de valoare asupra succesorilor mei. Foștii președinți sunt foști președinți. Partidul are acum un președinte ales legitim, un vechi liberal, un vechi camarad de arme. Ceea ce e elementul de noutate, am depus această candidatură pentru a reprezenta PNL la Bruxelles în PPE. Este o relație civilizată, sănătoasă, nu în sensul implicării active în deciziile partidului pe care cine să le ia", a declarat Crin Antonescu, la Digi24.

Revenire în politică după mai bine de doi ani

Crin Antonescu s-a retras din politică în urmă cu doi ani, atunci când a decis să nu mai candideze la alegerile parlamentare. În vârstă de 59 de ani, fost profesor de istorie, Antonescu a fost din 1990 deputat sau senator din partea PNL. A fost ministru al Tineretului și Sportului în guvernarea CDR, președinte al PNL și președinte al Senatului României. Grație acestei funcții a fost chiar președinte-interimar al României, pentru o scurtă perioadă, în timpul suspendării din funcție a lui Traian Băsescu, din 2012. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu