x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Salutăm convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot, votul oamenilor reali"

Crin Antonescu: "Salutăm convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot, votul oamenilor reali"

02 Aug 2012   •   16:16
Crin Antonescu: "Salutăm convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot, votul oamenilor reali"

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a salutat decizia Curtii Constitutionale de a lua in calcul numarul real de alegatori in decizia de validare sau invalidare a referendumului din 29 iulie.

"Am luat act de decizia Curtii Constitutionale si chiar daca ea inseamna o amanare neasteptata a verdictului si a punctului final, dincolo de respectarea acestei decizii, pe care toti am convenit-o, salutam faptul ca aceasta amanare are in fond convingerea Curtii ca in procesul democratic conteaza fiecare vot si votul oamenilor reali", a declarat Antonescu.

"In acest fundament vedem inca o dovada ca democratia are sens cand inseamna insumarea exprimarii libere a fiecarui cetatean. Un merit la aceasta evolutie benefica a lucrurilor il are presa, il are opinia publica care a discutat zilele acestea lucruri care ne privesc ca destin, ca cetateni", a spus Antonescu.

Presedintele interimar a adaugat ca pana la deciza Curtii, de pe 12 septembrie, lupta politica trebuie sa inceteze, iar Guvernul sa se aplece asupra treburilor curente ale tarii.

"Sigur, vom avea o decizie definitiva si vom sti daca vom avea alegeri anticipate sau nu pe 12 septembrie. Asta nu inseamna nici ca va continua o campanie electorala care s-a incheiat inaintea referendumului si nici ca Romania va continua o perioada de instabilitate. In Romania exista un Guvern legitim, un Parlament legitim, institutia prezidentiala, chiar si sub forma de interimat. Toate organismele economice si internationale au in Romania interlocutori pe deplin calificati si legitimi", a spus Antonescu.

"Guvernul are datoria sa revina cu maximum de eficienta la treburile sale curente si ma bucur sa vad ca o face, a facut-o inca din cursul acestei campanii si cred ca din punctul de vedere al bataliei politice, referendumul a trecut. Sigur, sunt lucruri pe care Curtea le-a cerut unor insituttii. Ministerul de Interne va trebui sa-si faca cu mai multa eficienta datoria pana la data impusa de Curte. Deocamndata, pentru toate institutiile statului exista problemele curente ale acestei tari si prima datorie este sa le abordeze si sa le rezolve", a spus Antonescu.

Presedintele interimar a incheiat prin a le multumi din nou romanilor care s-au prezentat la vot.

"Le multumesc tuturor cetatenilor Romaniei care s-au exprimat, care s-au manifestat democratic. Este inca o dovada ca votul nostru intotdeauna conteaza. Vreau sa multumesc institutiilor care si-au facut datoria, aratand, in frunte cu Curtea Constitutionala, ca Romania este un stat de drept si o tara care poate sa se gandeasca cu optimism si incredere la viitor", a spus Antonescu.

Presedintele interimar a incheiat prin a spune ca pana la decizia Curtii nu va mai vorbi public decat despre problemele curente ale tarii, in functie de evenimentele care apar.

×
Subiecte în articol: crin antonescu