x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: "Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ce trebuie făcut pe perioada mandatului de interimat"

Crin Antonescu: "Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ce trebuie făcut pe perioada mandatului de interimat"

06 Iul 2012   •   19:09
Crin Antonescu: "Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ce trebuie făcut pe perioada mandatului de interimat"

Imediat dupa votului din Parlament care a dus la suspendarea presedintelui Romaniei, presedintele interimar Crin Antonescu si premierul Victor Ponta au sustinut o conferinta de presa.

Crin Antonescu:"Astazi, desi a fost o zi tensionata, s-a intamplat un lucru normal, si s-a intamplat un lucru care dovedeste ca functionarea statului de drept, a structurilor democratice ale statului roman este o certitudine", si-a inceput discursul Antonescu.

'Ca presedinte interimar, doresc sa reafirm atasamentul meu personal si al tuturor parlamentarilor USL fata de valorile si institutiile statului de drept: Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General, DNA, ANI, SRI, SIE, Justitia in ansamblu'. Presedintele interimar a dat asigurari ca nu se vor exercita influente politice asupra acestor institutii. El a facut un apel catre toti cetatenii sa isi desfasoare normal activitatea.

"Pe perioada mandatului interimar, voi proceda ca orice om normal, fac deosebirea si o voi face toata perioada intre un presedinte ales si unul interimar.Sunt constient de acest lucru si voi cauta, o spun de acum, sa limitez la minimum chiar folosirea prerogativelor prevazute in Constitutie pentru intermar, pentru, din punctul meu de vedere, pana la 29 iulie, pana cand poporul roman nu isi va spune cuvantul, nu avem o situatie definitiva".

Victor Ponta a declarat ca Guvernu va acorda 'sprijin total pentru presedintele interimar si pentru declaratiile facute' de acesta. 'Voi face toate eforturile pentru a explica prietenilor si partenerilor internationali ca Romania functioneaza ca un stat de drept si sa garantez ca pe 20 iulie referendumul va fi organizat corect si vointa romanilor va fi respectata'.

Intrebat daca sediul sa in saptamanile urmatoare va fi la Cotroceni, Crin Antonescu a spus: 'Fac deosebire intre presedintele ales si un presedinte interimar. Voi cauta sa limitez la minim chiar folosirea atributiilor prevazute de Constitutie. Cred ca locul in care se va exercita aceasta indatorire este Cotroceni'.

×