x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Anghel, înlocuit de Ovidiu Silaghi în Biroul Politic Central al PNL

Cristian Anghel, înlocuit de Ovidiu Silaghi în Biroul Politic Central al PNL

22 Mar 2010   •   00:00

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost înlocuit în Biroului Politic Central al PNL de către Ovidiu Silaghi, care este unul dintre cei şase membrii supleanţi. Înlocuirea oficială va fi operată în momentul în care Crin Antonescu va semna decizia în acest sens.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a anunţat, astăzi, la finalul BPC, că, în Biroul Politic, Cristian Anghel va fi înlocuit de Ovidiu Silaghi.

Întrebat dacă s-a anunţat că Silaghi este înlocuitorul lui Anghel, liderul PNL a răspuns: "Da, Silaghi a şi participat la această discuţie (şedinţa BPC - n.r.)".

În plus, Vosganian a spus că în BPC s-a discutat doar faptul că peste o săptămână, potrivit prevederilor statutare, va trebui alcătuit un Birou interimar care să gireze filiala din Maramureş, unde se vor organiza alegeri pentru o nouă cunducere în a doua jumătate a lunii iunie.

La rândul său, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, pentru Mediafax, că Ovidiu Silaghi nu este oficial înlocuitorul lui Cristian Anghel în BPC, din cauză că nefiind prezent la şedinţa de luni, preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu a semnat decizia de înlocuire.

"Preşedintele s-a hotărât asupra domnului Silaghi, dar, nefiind prezent la şedinţa BPC, nu a semnat decizia de înlocuire. Pentru ca Silaghi să fie oficial înlocuitorul lui Anghel, Crin Antonescu trebuie să semneze decizia de înlocuire", a spus Stroe.

Potrivit lui Radu Stroe, Ovidiu Silaghi a participat luni la şedinţa Biroului Politic în calitate de invitat.

Conform prevederilor statutare, în cazul în care un membru al BPC demisionează, acesta va fi înlocuit de către unul dintre cei şase membrii supleanţi, la decizia preşedintelui PNL.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel (PNL), a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. De asemenea, judecătorii au pus sechestru pe bunurile primarului, acesta având de plătit Primăriei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro. Prin aceeaşi sentinţă, primarului i-au fost interzise mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Cristian Anghel este unul dintre cei mai longevivi primari din România, de la 1 mai 1993 conducând neîntrerupt administraţia locală din Baia Mare.

×
Subiecte în articol: politic