x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu: "PSD este in derivă"

Cristian Diaconescu: "PSD este in derivă"

de Lavinia Dimancea    |    10 Oct 2007   •   00:00
Cristian Diaconescu: "PSD este in derivă"
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a făcut ieri o radiografie la rece a situaţiei din partid: "Cănd in derivă, cănd in defensivă, cănd facem manevre de atac, uneori apelănd la o tactică aberantă şi inexplicabilă şi pentru noi, cei care stăm zilnic in Kiseleff". Geoană nu apare ca responsabil, dar se zăreşte.


In plin moratoriu PSD, vicepreşedintele Cristian Diaconescu (foto) critică dur situaţia din partid, avertizănd că formaţiunea social-democrată se clatină in faţa "ameninţărilor interne şi externe". "In acest moment lăsăm impresia electoratului nostru că suntem in derivă, cănd in defensivă, cănd facem manevre de atac, uneori apelănd la o tactică aberantă şi inexplicabilă şi pentru noi, cei care stăm zilnic in Kiseleff. Nu putem continua in această manieră", a acuzat Diaconescu intr-o declaraţie acordată ieri Rompres. Referindu-se la Ion Iliescu, scăpat de excludere după momentul Braşov, Diaconescu a ţinut să precizeze că relaţia sa cu senatorul este "una căt se poate de normală", dar a arătat că "există nu doar interes, ci şi mijloace de a dinamita relaţiile intre diferiţi membri ai partidului".


DISTRUGEREA PARTIDULUI. "Asistăm la convulsiuni interne, pe care nu cred că le-am mai simţit de la inceputul anilor ‘90. Adversarii noştri şi-au propus să ne distrugă politic şi cred, mai in glumă, mai in serios, că, dacă vom continua pe această linie, ii vom ajuta să-şi ducă planul la bun sfărşit. Domnul Iliescu are o vastă experienţă politică şi am certitudinea că domnia sa are şi inţelepciunea de a inţelege nevoia de unitate in partid", a spus Diaconescu. "Adversarii" la care se referă liderul PSD sunt identificaţi de unii pesedişti in persoana preşedintelui Traian Băsescu, surse din partid acreditănd ideea că incercarea unor lideri ai partidului de a-l exclude din partid pe Iliescu a fost rodul unei inţelegeri cu Palatul Cotroceni. Cum s-a vorbit de o scindare in cazul in care planul Iliescu era dus pănă la capăt, Diaconescu a făcut trimitere la o posibilă dispariţie a PSD, precizănd că "ar fi o ruşine imensă pentru noi ca acest partid să inceteze să mai existe, să lăsăm guvernul Alianţei D.A. să reuşească ceea ce nu a reuşit guvernul Groza sau Dej". In ceea ce priveşte protocolul scris PSD-PD, Diaconescu a negat existenţa acestuia, contrazicăndu-l pe Geoană, care, in ziua votării moţiunii de cenzură, ii anunţa pe senatorii şi deputaţii partidului că PSD a incheiat un astfel de document cu democraţii.

×
Subiecte în articol: politic psd diaconescu