x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu: UNPR va susţine Guvernul şi va fi un temeinic partener

Cristian Diaconescu: UNPR va susţine Guvernul şi va fi un temeinic partener

09 Feb 2012   •   10:31
Cristian Diaconescu: UNPR va susţine Guvernul şi va fi un temeinic partener

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei va sustine Guvernul Ungureanu si va fi un temeinic partener, a declarat, de la tribuna Parlamentului, presedintele UNPR Cristian Diaconescu. El a subliniat ca taxarea marilor averi ramane o prioritate a progresistilor si a criticat respingerea acestui proiect de lege de catre senatori.

"UNPR va sustine acest Guvern si va fi un temeinic partener. Nu avem de dat socoteala in fata niciunui politician din Romania pentru ca niciunul nu se poate constitui in reper moral. Avem de dat socoteala in fata romanilor. Din galceava parlamentarilor oamenii au avut de pierdut in ultimii ani. Politicienii au obligatia de a gasi punti de comunicare. Ma tem ca sindromul lupului in blana de oaie va functiona in continuare. UNPR a promovat si va sustine legea pentru taxarea marilor averi. Absolut toti parlamentarii cunosc continutul legii. Ma bucur ca exista un semnal din partea unui alt partid care si-ar dori un astfel de act normativ, desi a votat impotriva acestei legi in Senat. De aceea, iau cu rezerva anumite declaratii de afectiune dupa parerea mea superficiale si care vor fi incalcat", a declarat liderul progresist, Cristian Diaconescu.

Senatorul progresist a subliniat ca UNPR va sustine in continuare legea taxarii averilor mari si foarte mari, "lege care a fost in dezbaterea Parlamentului inca din anul 2010".

"Este o lege extrem de apropiata ca si norma de legea franceza, legea belgiana si de cea a initiata in SUA de presedintele Obama. Ma bucur sa vad ca si un alt partid de sanga sau de centru stanga care si-ar dori un astfel de proiect, desi au votat impotriva acestei legi in Senat", a mai spus Cristian Diaconescu.

×