x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adevărul iese întotdeauna la iveală: Piedone e nevinovat

Adevărul iese întotdeauna la iveală: Piedone e nevinovat

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   14:59
Adevărul iese întotdeauna la iveală: Piedone e nevinovat

Decizia achitării lui Cristian Popescu Piedone a fost primită cu entuziasm de colegii săi din PUSL, care au salutat decizia judecătorilor.

„S-a făcut dreptate! Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis azi ca fostul primar al sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone să fie achitat și eliberat din închisoare în Dosarul Colectiv.

Colegii din Partidul Umanist Social Liberal salută decizia și sunt alături de Cristian Popescu Piedone, OMUL  care nu a fost abandonat la greu.

Astfel de cazuri nu ar trebui să se întâmple în niciun stat democratic. De aceea PUSL a lansat campania „STOP ABUZURILOR!”, pentru ca cetățenii acestei țări să fie apărați în fața exceselor făcute de autorități.

Punctul de vedere al PUSL a fost de la bun început că primarul Piedone este nevinovat. A fost o eroare judiciară. Cristian Popescu Piedone a stat în închisoare nevinovat. Este greu de exprimat în cuvinte ce simte un om care este privat de libertate pe nedrept.

”M-au luat... NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate”! Acestea au fost primele cuvinte scrise de Cristian Popescu Piedone în primul său mesaj din închisoare”, transmite PUSL într-un comunicat de presă.

Decizia instanței ar putea însemna chiar revenirea în funcția de primar a lui Piedone.

ÎCCJ a admis, miercuri, recursul în casaţie formulat de Popescu Cristian Victor Piedone împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv.

Instanța a casat, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a lui Popescu Cristian Victor Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală din 16 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală.

În rejudecare, magistrații Înaltei Curți l-au achitat pe Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, a înlăturat dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat și au anulat formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

Decizia este definitivă.

 

×