x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: Adrian Năstase, ideologul-şef al guvernării conduse de Victor Ponta

Cristian Preda: Adrian Năstase, ideologul-şef al guvernării conduse de Victor Ponta

30 Apr 2012   •   10:09
Cristian Preda: Adrian Năstase, ideologul-şef al guvernării conduse de Victor Ponta

Ideologul noii guvernari va fi nimeni altul decat Adrian Nastase, este de parere europarlamentarul PDL Cristian Preda, care a scris pe blogul sau ca cel mai probabil sfatuitorul din umbra al premierului desemnat va fi deputatul PSD.

Preda considera ca Adrian Nastase va avea un rol important in strategia noii guvernari.

"In timp ce Victor Ponta si Crin Antonescu se distreaza, ne lasa sa intelegem fostul premier, el insusi lucreaza de zor pentru a contura filosofia noii ere. Doua sunt optiunile lui Adrian Nastase care sar in ochi din hatisul de vorbe insirate in doua articole de pe blogul sau", a scris Preda pe blogul sau.

"Prima priveste “incetarea telejustitiei'. Cum la noi televiziunea a ajuns sinonimul perfect al caracterului public al unei discutii, indiferent de materia tratata, orice cetatean rational intelege din expresia folosita de fostul premier ca domnia sa asteapta ca tot ceea ce priveste justitia sa nu se mai discute vreodata public. Din partea cuiva implicat in mai multe dosare in curs, obiectivul pare a fi o incercare de presiune. Va fi interesant de vazut, de aceea, si daca V.Ponta il va pastra pe eternul Predoiu la Justitie, si daca atitudinea fata de DNA si procurori se va schimba in viitorul apropiat. Sunt convins ca si ambasada Statelor Unite, si Comisia Europeana urmaresc cu atentie aceste subiecte.

A doua optiune importanta expusa de A.Nastase poate parea surprinzatoare: fostul premier nu ezita sa descrie guvernarea lui MRU ca una profund politizata si lasa sa se inteleaga ca V.Ponta ar putea conduce un guvern mult mai putin partizan, in masura in care sarcina sa principala ar fi aceea de a organiza alegeri, toate optiunile fundamentale trebuind sa fie amanate pana dupa scrutinul din toamna. Altfel spus, Nastase sustine ca o echipa condusa de un lider de partid atat de patimas precum V.Ponta ar fi mai credibila ca guvern strict tehnic decat cea in fruntea careia se afla independentul MRU, repudiat de PNL si abandonat de PDL cand ii era lumea mai draga", scrie Preda.

"De-abia astept sa-l aud si pe Crin Antonescu citand, alaturi de noii sai prieteni Gabriel Oprea & Neculai Ontanu, din intelepciunea lui Adrian Nastase…Ideologul-sef ii va scrie probabil si partitura pentru prezidentiale", conchide europarlamentarul PDL.

×