x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: “Baza partidului sunt eu. La vârf, PDL a stins lumina”

Cristian Preda: “Baza partidului sunt eu. La vârf, PDL a stins lumina”

15 Noi 2010   •   09:44
Cristian Preda: “Baza partidului sunt eu. La vârf, PDL a stins lumina”
Europarlamentarul PDL vorbeşte, într-un interviu acordat cotidianului  Evenimentul zilei, despre viitorul principalului partid de guvernământ.

"PDL s-a oligarhizat. Dacă un partid se închide într-o cameră, la un moment dat se stinge lumina", consideră Cristian Preda, potrivit EVZ.

Fostul consilier prezidenţial avertizează că modernizarea României este un proiect imposibil în absenţa reformei profunde a partidelor.

Întrebat dacă reprezintă cu succes PDL-ul ca identitate doctrinară, Preda răspuns negativ, susţinând că PDL, "în general, nu are un apetit deosebit pentru doctrină. Există un grup semnificativ de oameni care se complac într-o identitate populară incertă, mai degrabă europeană decât naţională. Pe de altă parte, mai există un tip de discursuri în interiorul PDL.

Avem un discurs liberal, cu care mă identific, asumat de-a lungul anilor şi de Valeriu Stoica. Mai de curând, sunt revendicări de la conservatorism, prin Sever Voinescu şi Traian Ungureanu. Şi mai recentă e revendicarea unei anumite identităţi creştin-democrate. PDL e o construcţie foarte interesantă care nu are echivalent în politica românească", a mai spus Cristian Preda.

×