x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: Evoluţia opiniei publice încurajează PSD

Cristian Preda: Evoluţia opiniei publice încurajează PSD

30 Iul 2010   •   00:00
Cristian Preda: Evoluţia opiniei publice încurajează PSD

Europarlamentarul PDL susţine, în ultima postare pe blogul personal, că sondajele arată o metamorfoză importantă a opiniei publice în favoarea PSD, formaţiune ce va fi ajutată să ocupe "poziţia hegemonică" din 2000-2004, dacă schimbarea actualului Guvern nu va ţine seama de această transformare majoră.



“Sondajele publicate în ultima vreme relevă o schimbare importantă a opiniei. PSD pare să se fi distanţat de ceilalţi competitori, tinzând spre 40%, în vreme ce scorul cumulat al PNL şi PDL nu mai reprezintă majoritatea opiniei, PNL părând să depăşească totuşi recordul său istoric de 20%, dar PDL căzând sub 15%. Surprinde, de asemenea, revenirea PRM, partid aflat încă sub 10%, dar în vădită creştere. Dacă votul ar fi exprimat astăzi, configuraţia politică ar semăna mai degrabă cu cea creată de alegerile din 2000, cu un prim clasat având de două ori mai multe mandate decât cel de-al doilea (PNL în loc de PRM). Este din ce în ce mai clar că evoluţia opiniei publice încurajează PSD, care vizează obţinerea, la următoarele alegeri, a unei majorităţi absolute, care să îi permită o guvernare monocoloră”, scrie Cristian Preda, pe blog.

“Dacă schimbarea actualului guvern nu va ţine seama de această schimbare majoră în opinie, PSD va fi ajutat să ocupe din nou poziţia hegemonică pe care a avut-o în sistemul politic între 2000 şi 2004”, adaugă acesta.

×
Subiecte în articol: politic