x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda, exclus din PDL: "Este un abuz pus la cale de Elena Udrea"

Cristian Preda, exclus din PDL: "Este un abuz pus la cale de Elena Udrea"

02 Apr 2012   •   18:52
Cristian Preda, exclus din PDL: "Este un abuz pus la cale de Elena Udrea"

Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din PDL. Cererea de excludere a fost depusa in BPN de deputatul Silviu Prigoana, candidatul PDL la Primaria Capitalei. Decizia a fost luata cu 32 de voturi 'pentru' si doua voturi 'impotriva'. Hotararea finala ar urma sa fie luata de Consiliul National de Coordonare al PDL.

Preda considera ca decizia BPN al PDL privind excluderea sa din partid este "un abuz pus la cale de Elena Udrea", "o capcana" in care a cazut conducerea partidului

"Este un abuz pus la cale de Elena Udrea, o forma fara fond a politicii romanesti. E regretabil ca BPN al PDL a picat in capcana intinsa de cineva care acum fix trei zile spunea ca toata lumea ma vrea candidat. Imi voi face dreptate!", a declarat Preda, potrivit Mediafax.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat, in aceasta dimineata, ca a cerut in scris BPN al PDL excluderea din partid a lui Cristian Preda, pe motiv ca acesta nu se mai regaseste in PDL, date fiind afirmatiile denigratoare la adresa lui Emil Boc si a candidatului la Primaria Capitalei.

"Am cerut printr-o adresa scrisa BPN excluderea domnului Cristian Preda, deoarece in ultima vreme dansul nu se mai regaseste in PDL si a facut afirmatii denigratoare la adresa presedintelui PDL si a candidatului partidului la Primaria Capitalei", a precizat Silviu Prigoana, potrivit Mediafax. El a adaugat ca dupa ce partidul a hotarat prin vot candidatul la Primaria Capitalei, Preda a continuat sa-l critice si a aflat cu stupoare ca europarlamentarul sustine un candidat independent la Primarie in defavoarea candidatului PDL.

Si presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, inaintea sedintei BPN, ca atitudinea europarlamentarului Cristian Preda trebuie sanctionata, ca ea nu va propune excluderea acestuia din partid, dar ca, daca se va propune acest lucru, ea va vota "pentru".

"Eu consider de doi ani ca declaratiile domnului Preda ar trebui sanctionate", a afirmai Elena Udrea, care a precizat ca declaratiile lui Cristian Preda sunt impotriva PDL, impotriva conducerii partidului, iar acum ii vizeaza pe candidatii democrat-liberali la alegerile locale.

"Daca se va propune, eu voi vota pentru", a declarat Udrea intrebata fiind daca sustine excluderea din partid a europarlamentarului.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anuntat pe blog ca la Primaria Capitalei va alege un independent, pe Nicusor Dan, iar in rest, la locale ii va sustine pe toti candidatii PDL, el intrebandu-se daca, in aceste conditii, se situeaza in afara organizatiei de Bucuresti.

"La scrutinul din 10 iunie, voi vota candidatii PDL de la primaria de sector, de la consiliul local, ca si de la Consiliul General al Bucurestiului. Sustin, de asemenea, candidaturile PDL din toata tara. Doar la Primaria Capitalei voi alege un independent. E vorba despre Nicusor Dan. Trei voturi pentru PDL si unul pentru un independent. Sunt oare astfel in afara organizatiei, asa cum pare sa sugereze Elena Udrea?", a scris Preda.

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, candideaza independent la functia de Primar General al Capitalei.

Intr-un raspuns la o postare anterioara, Cristian Preda afirma, ca sustinerea pentru candidatura lui Nicusor Dan a fost propusa in BPN in urma cu mai bine de doua luni. "Reactia cvasi-generala a fost: Cine e Nicusor Dan? Nivelul de cunoastere a realitatii bucurestene e destul de limitat", scria Preda.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica, la B1TV, ca ii sustine pe candidatii PDL la primariile de sector din Bucuresti, dar ca nu-l poate sustine pe Silviu Prigoana, cel care a cerut excluderea sa din partid.

×