x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL

Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL

07 Iun 2013   •   21:18
Cristian Preda: M-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară; asta nu înseamnă o demisie din PDL
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară, precizând că actualul său statut în cadrul PDL - membru suspendat pe o perioadă de şase luni - îi dă posibilitatea de a activa într-un ONG, informează agerpres.ro.

"Da, aşa este, m-am înscris în Fundaţia Mişcarea Populară şi am participat la o primă reuniune a Fundaţiei la Târgovişte, în inima Ţării Româneşti", a subliniat Cristian Preda.

El a arătat că a salutat din primul moment apariţia Mişcării Populare.

"Am vrut să mă alătur, cât eram membru al PDL, şi mi s-a spus că oamenii politici, cei care au o afiliere partizană, nu pot să intre în primul moment (să se înscrie în Mişcarea Populară - n.r.). Acum, întrucât am fost sancţionat cu asprime şi în mod nedrept de către PDL, am revenit la colegii mei, pentru că nu mai există niciun fel de piedică şi m-am asociat Mişcării Populare", a explicat europarlamentarul.

Preda a spus că acest lucru nu echivalează cu o demisie a sa din PDL.

"După cum ştiţi, am fost aspru sancţionat, insist, în mod profund nedrept de către Biroul Permanent Naţional (BPN al PDL - n.r.). Şi iau decizia de luni ( nr.r. de suspendare din calitatea de membru PDL pe o perioadă de şase luni) ca pe o excludere de facto bazată pe o nedreptate. Departe de mine demisia, dar atât timp cât sunt în această situaţie nu văd niciun fel de oprelişte pentru a participa la dezbaterile unei fundaţii. De altfel, şi ca membru PDL, m-am asociat Mişcării Populare, m-am asociat, chiar ca prim-vicepreşedinte PDL, Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, deci nu e o incompatibilitate nici între condiţia politică. La Mişcarea Populară puseseră această condiţie, acum nu mai este pusă", a afirmat el.

Întrebat dacă se aşteaptă şi la alte sancţiuni din partea conducerii PDL, Cristian Preda a spus: "Acolo unde s-a produs o nedreptate e loc şi pentru o alta, din nefericire".  

×
Subiecte în articol: cristian preda miscarea populara