x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: USL vrea control total. Societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară

Cristian Preda: USL vrea control total. Societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară

03 Iul 2012   •   08:19
Cristian Preda: USL vrea control total. Societatea se confruntă din nou cu tentaţia totalitară

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda sustine ca 3 iulie este o zi importanta pentru evolutia politica a Romaniei, intrucat USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri, astfel ca, la 22 de ani de la caderea lui Ceausescu, societatea se confrunta din nou cu tentatia totalitara.

"3 iulie e o zi importanta pentru evolutia noastra politica. Ponta a cerut sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat dispretuind o decizie a Curtii Constitutionale", se arata intr-un comunicat semnat de Cristian Preda, citat de Mediafax.

In opinia lui Preda, declaratiile din ultimele zile ale liderilor USL vadesc insa o alta intentie: "aceea de a folosi sesiunea convocata azi pentru a acapara pozitii institutionale - Avocatul Poporului, CCR, sefia celor doua Camere, presedintia - care sa permita USL controlul tuturor parghiilor care ar putea incetini drumul spre monopolizarea puterii".

"Trebuie subliniat foarte apasat ca USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri. Scrutinul ar urma sa confirme - la fel ca in comunism - un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la caderea lui Ceausescu, societatea se confrunta din nou cu tentatia totalitara. La sfarsitul zilei, vom vedea daca drumul catre servitute a fost din nou deschis sau daca, dimpotriva, exista resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare", se mai arata in comunicat.

×