x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: "PDL se dezintegrează. Moţiunea de cenzură poate fi şansa partidului!"

Cristian Tudor Popescu: "PDL se dezintegrează. Moţiunea de cenzură poate fi şansa partidului!"

23 Apr 2012   •   18:56
Cristian Tudor Popescu: "PDL se dezintegrează. Moţiunea de cenzură poate fi şansa partidului!"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat la Romania TV ca adoptarea motiunii de cenzura este in mod paradoxal o sansa pentru PDL, pierderea guvernarii fiind in avantajul partidului. CTP a comparat situatia PDL cu cea a unui avion care nu a aterizat de urgenta cand avea probleme in aer si risca acum sa fie distrus cu totul.

"PDL se dezintegreaza, asa cum era de prevazut inca de anul trecut, din timpul Congresului PDL. Atunci PDL se gasea in situatia unui avion care are probleme in aer si care putea sa incerce o aterizare de urgenta. Decizia de aterizare nu a fost luata, avionul-partid s-a mai invartit un an de zile in aer, pana la terminarea benzinei, si acum va veni aterizarea fara motoare, care poate sa duca la distrugeri foarte mari, chiar la distrugerea intregului avion. Asta e povestea PDL din acest an", a comentat Cristian Tudor Popescu situatia PDL, in urma valului de plecari din partid.

Jurnalistul a apreciat ca demisionarii democrat-liberali nu pot fi numiti tradatori pentru ca nu au ce sa tradeze, dar asta nu inseamna ca el are vreo simpatie pentru cei care "se cara acum din PDL".

"Ce sa tradeze? Inaltele idealuri ale PDL? Care idealuri de partid, care doctrina, care traditie, care viata de partid care nu mai exista, cum spunea acum un an Vasile Blaga: nu mai avem viata de partid, nu se mai petrece nicio dezbatere, toate deciziile se iau de un grup de privilegiati in relatie directa cu Cotroceniul. Asta se intampla acum inexorabil. Problema este ca PDL nu are un miez ideologic, de idei. Daca a ajuns doamna Udrea sa vorbeasca de idealuri de partid... Cine credeti ca poate sa urmeze asa ceva? Eu nu am nicio simpatie pentru acei domni care se cara acum din PDL. Dar a-i numi tradatori inseamna sa existe si niste idei si niste idealuri, altceva decat de intresele care i-au adus in PDL si care ii fac acum sa plece din PDL", a declarat CTP.

In ceea ce priveste declaratiile premierului Ungureanu conform carora se bucura ca USL a depus motiunea de cenzura, jurnalistul a aratat ca seful Executivului "produce tot felul de fraze" care pe el il intereseaza din ce in ce mai putin.

"E o retorica de cele mai multe ori goala. E lucrul cel mai rau. incepe sa nu ma mai intereseze ce debiteaza. Nici de rau, nici de bine. Dar as putea sa va spun ca aceasta motiune de cenzura poate fi sansa PDL. Daca ea trece si daca guvernul Ungureanu pica, daca vine opozitia la guvernare, aceasta e o sansa in mod paradoxal pentru PDL. Fiecare zi, in care acest guvern, dupa guvernul Boc, reuseste de pilda sa coaguleze o imagine extrem de puternica, aceea de furt din banii pensionarilor, nu mai pot sa stearga aceasta imagine, orice ar face... Din mai 2010 de la prima adresare " va convine bine, nu, tot bine, o sa se faca cum va spun eu", adica va luam 15% din pensii, deci acea adresare rece si ironica a domnului Basescu catre pensionari, de atunci si pana acum, domnul Boc, doamna Udrea si acum doamna Boghicevici care spune ca inca 45 de zile se mentine status-quo, nu se aplica hotararea CCR, n-au facut decat sa contureze foarte clar, in mintea acestei categorii defavorizate care sunt pensionarii, sentimentul hotiei si dispretului din partea Guvernului. Chiar daca vor apuca sa le mai dea niste bani inapoi, nu vor mai reusi sa stearga acest sentiment. Ca pleaca oamenii acestia din PDL... Pai, uitandu-se la acest Guvern care face sa piarda puncte electorale PDL in fiecare zi, bineinteles ca incearca si ei sa-si gaseasca cate un salas, un adapost pentru ceea ce urmeaza, la alte partide. Deci, paradoxal, daca aceasta motiune ar trece, ea ar scuti PDL de pierderi si mai mari electorale", a precizat jurnalistul.

Pe de alta parte, Cristian Tudor Popescu a admis varianta ca presedintele Traian Basescu sa numeasca un guvern de tranzitie in cazul in care cabinetul Ungureanu va pica in Parlament.

"Probabil ca va veni din nou cu idei de uniune nationala sau ma rog, de cuplare de pilda a PDL cu PNL. Va mai incerca astfel de solutii, nu cred ca va preda guvernarea imediat opozitiei. Dar, repet, in clipa de fata este in avantajul PDL sa piarda aceasta guvernare, ca sa nu mai piarda puncte electorale", a conchis CTP.

×