x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: "Relaţia dintre Ponta şi Băsescu va fi de non-combat. Niciuna dintre părţi nu are interesul să atace"

Cristian Tudor Popescu: "Relaţia dintre Ponta şi Băsescu va fi de non-combat. Niciuna dintre părţi nu are interesul să atace"

07 Mai 2012   •   18:24
Cristian Tudor Popescu: "Relaţia dintre Ponta şi Băsescu va fi de non-combat. Niciuna dintre părţi nu are interesul să atace"

Cristian Tudor Popescu a declarat la Realitatea TV ca guvernul Ponta nu va risca prea multe masuri electorale, ci doar pe cele necesare conservarii capitalului electoral dinaintea intrarii la guvernare a aliantei USL.

"Nu cred ca datele economice pot fi interpretate corect. Scopul acestui guvern este pastrarea capitalului electoral al USL pana in toamna, poate chiar marirea lui.

Nu are rost, din punct de vedere politic, sa isi asume prea multe riscuri. Vor dori sa nu piarda ce au acum din punct de vedere al imaginii.

Marirea salariilor este o masura de mijloc care va incerca, din punctul de vedere al premierului Ponta, sa satisfaca populatia

PDL a lasat in urma o gaura de imagine uriasa. Aici este painea de mancat. USL se va arata dispus sa satisfaca cererile populatiei, chiar daca nu va face mare lucru. Ponta vrea o cariera dupa noiembrie, o cariera europeana. Domnul Ponta nu isi va permite prea multe salturi in aceasta schema.

Relatia dintre Basescu si Ponta nu va fi de coabitare, ci de non combat. Basescu nu are niciun interes sa atace, pentru ca este singur. Daca va apasa prea tare pedala, s-ar putea ajunge la suspendare, dar nu asta e interesul USL. Basescu se paralelizeaza fata de PDL, pentru ca nicio parte nici cealalta nu mai ce sa-si ofere unul altuia.

In ceea ce priveste relatia dintre PSD si PNL, scorul de la locale nu este o proiectie a ceea ce se va transforma in toamna. La locale este vorba si despre persoane, nu neaparat de partid. Nu cred ca se vor produce rupturi pana la toamna intre PSD si PNL. Exista frecusuri, asta este clar.

Daca Ponta a putut sa recurga la aceste vivisectii, renuntand la oameni precum acea doamna de la invatamant sau la Alistar, nu pot sa ma gandesc cam cum ar fi aratat acest guvern pentru un mandat de patru ani."

×