x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Strategiile USL şi PDL sunt păguboase şi periculoase

Cristian Tudor Popescu: Strategiile USL şi PDL sunt păguboase şi periculoase

17 Oct 2012   •   18:21
Cristian Tudor Popescu: Strategiile USL şi PDL sunt păguboase şi periculoase

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, miercuri, la România TV că USL şi PDL apelează la "strategii primitive şi periculoase", prin organizarea mitingului de lansare a candidaţilor de pe Arena Naţională şi, respectiv, organizarea Congresului PPE la Bucureşti.

"USL şi PDL apelează la nişte strategii primitive şi periculoase. Este vorba de recădere a civilizaţiei politice din România. Din anul '90 nu au mai avut o asemenea utilizare a Europei în campania electorală internă din România fie drept ciocan, fie drept nicovală. USL utilizează Europa drept nicovală şi lansează împotriva ei pe cei 7,4 milioane de votanti anti-Băsescu şi nu votanţi USL. Cam asta e miza USL. USL nu vrea ca cei 7,4 milioane de votanţi să plece în marş spre Bruxelles, ci vrea ca oamenii să voteze cum trebuie din punct de vedere al USL în decembrie. De cealaltă parte, liderii PDL (Vasile Blaga şi ai săi) nu contenesc cu manifestările de recunoştinţă, admiraţie faţă de Bruxelles, pentru că l-a menţinut în funcţie pe Traian Băsescu. Este greşit, pentru că PDL se îndepărtează de poporul român. Dacă în ţara asta s-ar restabili democraţia, singura referinţă trebuia să fie poporul român, nu Bruxelles-ul", a spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a amintit că, în campania pentru referendum, Traian Băsescu a spus că "ordinea în România o facem noi, nu Bruxelles-ul, Moscova sau Beijingul". "PDL acum vrea să inducă această percepţie, că ei sunt singura forţă politică recunoscută de către Occident, în vreme ce USL sunt nişte proscrişi ai Europei. În felul acesta greşeşte în politica internă, îşi alienează electoratul", a mai adăugat publicistul.

CTP a mai precizat că în ciuda desfăşurărilor de forţe, USL nu câştigă puncte electorale. "Cei 70.000 de oameni de pe Arena Naţională nu vor creşte numărul de voturi posibile pentru USL, în decembrie. USL este la guvernare, nu în opoziţie. Mitingul de miercuri ar fi avut noimă dacă USL era în opozitie. Oamenii nu aşteaptă de la USL mitinguri pe stadioane sau pe străzi. Oamenii aşteaptă măsuri executive, guvernmentale care să mai reducă din mizeria care îi apasă în România. Este greşit, nu vor câştiga nimic din urma acestor manifestări", a mai spus jurnalistul.

Legat de decizia lui Ion Iliescu de a nu participa la mitingul USL de pe Arena Naţională, CTP a declarat că preşedintele de onoare al PSD "nu poate fi de acord cu noile achiziţii ale USL (Gigi Becali - n.r.). Nu există nicio tangenţă între ideologia USL şi cea a lui Becali".

×