x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu: Tensiunea murdară care s-a acumulat nu se putea rezolva decât prin întoarcerea la consultarea populară

Cristian Tudor Popescu: Tensiunea murdară care s-a acumulat nu se putea rezolva decât prin întoarcerea la consultarea populară

10 Iul 2012   •   05:59
Cristian Tudor Popescu: Tensiunea murdară care s-a acumulat nu se putea rezolva decât prin întoarcerea la consultarea populară

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat, aseara, decizia Curtii Constitutionale care a validat votul Parlamentului prvind suspendarea lui Traian Basescu.

"Hai sa ne imaginam, dincolo de faptul ca domnii judecatori ai Curtii au judecat constitutional, pe baza criteriilor juridice, ce-ar fi fost daca ar fi fost invalidat referendumul in seara asta? Daca nu se mai putea merge pe 29 iulie la vot. Eu cred ca tara asta nu mai functiona. Tensiunea asta imensa, murdara, de ura care s-a acumulat. Am vazut niste manifestari si le receptez, niste polarizari violente. Se recurge la insulte, la agresivitate, se ridica tensiunea intr-un mod ingrijorator. Aceasta tensiune nu se putea rezolva decat prin intoarcerea la consultarea populara. Nici clasa politica din Romania, nici clasa politica din Europa, nici Angela Merkel, nimeni nu putea sa detensioneze situatia din Romania. Nu va curge lapte si miere dupa referendum, dar macar din acest nivel de tensiune se iese. Aceasta antagonizare a societatii romanesti este foarte periculoasa", a spus Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.

Intrebat care sunt sansele lui Basescu de a recastiga increderea poporului, Cristian Tudor Popescu a raspuns: "Nu vreau sa fac profetii. Unii au facut pariuri cu ce o sa fie la referendum. Este o insulta la adresa unui popor sa spui ce o sa faca la referendum. E o dovada de lipsa de respect sa faci predictii profetii. Ce va fi, va fi".

In ceea ce priveste respingerea sesizarilor privind neconstitutionalitatea revocarii presedintilor Camerei, C.T. Popescu sustine ca ar fi fost mai convenabil pentru USL ca presedinte interimar sa nu fie Crin Antonescu. "Daca domnul Blaga ar fi fost readus in functie de catre Curtea Constitutionala, nu se schimbau prea mult datele problemei. Aproape deloc. Cred chiar ca ar fi fost in avantajul domnului Crin Antonescu sa nu fie presedinte interimar (...) E in interesul USL sa fi venit fara acest surogat de presedintie. Daca lui Traian Basescu i s-ar fi oferit vreodata postul de presedinte interimar-imaginati-va dumneavoastra contextul-l-ar fi refuzat in orice conditii", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Curtea Constitutionala a constatat suspendarea presedintelui Traian Basescu si l-a confirmat pe Crin Antonescu drept presedinte interimar, urmand ca marti sa primeasca de la CCR documentul care-l instaleaza in functie. Totodata, Curtea Constitutionala a respins, luni, sesizarile formulate de Vasile Blaga si Roberta Anastase, sustinute de PDL, privind revocarile din functiile de presedinti ai Senatului si, respectiv, Camerei Deputatilor.

×