x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CRONOLOGIE. Cum îşi modifică declaraţiile lui Băsescu, după propriile interese

CRONOLOGIE. Cum îşi modifică declaraţiile lui Băsescu, după propriile interese

24 Iul 2012   •   18:00
CRONOLOGIE. Cum îşi modifică declaraţiile lui Băsescu, după propriile interese

Traian Basescu nu rateaza niciun prilej pentru a etala principiile sale ferme, cele care l-au insotit ca si comandant de nava pe marile si oceanele lumii si pe care, dupa propriile-i vorbe, le-a respectat cu orice risc, fara niciun compromis.

Totusi, doar lacune de memorie ar putea impiedica consemnarea faptului ca in doar trei saptamani pozitia sa fata suspendare, fata de referendum si de prezenta la vot a evoluat de la acceptare la negare, demonstrand ca limitele consecventei sale sunt la fel de volatile ca si vorbele sale.


● Basescu, 05 iulie 2012 – Nu contest dreptul Parlamentului de a initia procedura de suspendare.

● Basescu, 12 iulie 2012 – Nu vreau sa castig la masa verde referendumul.

● Basescu, 18 iulie 2012 – Optiunea mea este sa le cer romanilor sa vina la vot. Nu vreau sa ma intorc la masa verde si nici nu vreau sa ma intorc cu 5% pentru si 95% contra. Cei care mizeaza pe invalidarea alegerilor din cauza prezentei cred ca se inseala. Pozitia mea este sa-mi fac datoria fata de romani este sa-i chem sa se exprime si sa le explic importanta votului pentru romani.PDL risca sa intre in coliziune directa cu mine daca ei vor opta pentru neparticipare. Sa nu participe ei. Eu ii voi chema pe romani la vot.

● Basescu, 23 iulie 2012 – Este foarte posibil sa nu ma prezint la vot. Daca PDL va lua o decizie de boicot, eu nu ma pot duce singur, trebuie sa ma coordonez cu ei.

● Basescu, 24 iulie 2012 - Sigur, nu poti sa opresti pe nimeni sa participe, dar asta este abordarea PDL-ului: nu vrem sa participam la validarea loviturii de stat, pentru ca aici, spuneau ei si juristii, miza e mult mai mare. O lovitura de stat validata de electorat ii protejeaza pe cei care nu au respectat legea in decapitarea conducerii statului roman. (...) Am inteles ca decizia s-a luat cu 89 de voturi pentru si o abtinere ca PDL sa nu participe la referendum. Asta nu inseamna ca oamenii nu vor participa, chiar votantii PDL chiar votanti de ai mei. (...) Eu privind si la decizia pe care o stiam de altfel de ieri, dar confirmata legal astazi, privind si la decizia PDL nu pot sa spun decat fiecare sa procedeze cum considera ca este bine.

×