x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cseke Attila: Interesul politic al UDMR era acela de a organiza alegeri anticipate

Cseke Attila: Interesul politic al UDMR era acela de a organiza alegeri anticipate

09 Feb 2012   •   10:18
Cseke Attila: Interesul politic al UDMR era acela de a organiza alegeri anticipate

Senatorul UDMR Cseke Attila a declarat, astazi, in plenul Parlamentului, ca interesul politic al Uniunii era acela de a organiza alegeri anticipate. Cseke a preciazt insa ca, din anumite motive acest lucru nu se poate realiza si ca in aceasta perioada economica grea este mai important sa existe un Guvern.

"Interesul politic al UDMR azi era acela de a organiza alegeri anticipate, din multe motive, inclusiv cel referitor la faptul ca 2012 nu va fi un an tocmai usor pentru economiile din spatiul european. Perioada aceasta cere un guvern si coalitii bine ancorate. Suntem constienti de interesul nostru politic, dar in acelasi timp constientizam necesitatea de a fi responsabili. UDMR a fost in intreaga sa existenta o formatiune politica responsabila", a spus Cseke Attila, la sedinta Parlamentului de investitura a Cabinetului Mihai-Razvan Ungureanu.

Fostul ministru al Sanatatii a mai precizat ca UDMR a fost in intreaga sa existenta o formatiune politica responsabila, care pe langa proiectele specifice comunitatii maghiare a sustinut si masurile care sunt necesare pentru intreaga societate romaneasca.

"Ori, este de necontestat ca Romania are azi nevoie de stabilitate si echilibru in guvernare. In aceeasi masura, sunt obligat sa mentionez aici dezbaterile ample pe care le-am avut in diverse structuri al UDMR cu privire la formarea acestui Executiv si al programului sau de guvernare. Nu as spune ca au fost retineri, desi unele dintre punctele de vedere exprimate ar fi putut crea aceasta impresie. In mod cert, insa, toti am considerat ca acest Guvern, domnule prim-ministru, este un guvern aflat in fata unei provocari, dar si a unei oportunitati extraordinare. In ce constau ele? Daca as vrea sa fiu scurt as spune ca in punctarea si comunicarea rezultatelor pozitive care trebuie sa derive din masurile luate in ultimii doi ani", a mai spus Cseke Attila.

×