x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CTP: "Orice premier va fi anunţat, el va fi perceput ca omul lui Băsescu"

CTP: "Orice premier va fi anunţat, el va fi perceput ca omul lui Băsescu"

06 Feb 2012   •   16:34
CTP: "Orice premier va fi anunţat, el va fi perceput ca omul lui Băsescu"

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede ca orice premier va fi anuntat, in locul lui Emil Boc, acesta va fi respins de populatie, pentru ca va fi considerat omul lui Traian Basescu, adaugand ca problema actualei puteri nu este lipsa de competenta, ci lipsa de credibilitate.

"Cum va fi anuntat premierul? Cum se va produce anuntul? Cine va iesi sa-l anunte? Presedintele! Circula un filmulet pe Youtube, care se numea "Ia de la Basescu". Era un caine care nu dorea sa ia acea bucata sub nicio forma. Oricine va fi anuntat in aceasta seara, el va fi perceput ca omul lui Traian Basescu. Oricine ar fi pus acolo, tehnocrat, politician, sef de serviciu secret, am auzit si aceasta posibilitate care mi s-a parut aberanta", a declarat CTP la Stirile ProTv.

"Trebuie sa intelegem problemele din punct de vedere psiho-social. Ce vor oamenii din strada? Ei au depasit de mult situatia de a solicita ceva de la acest Guvern. Orice ofera acum actuala putere, recte Traian Basescu, va fi respins. Strada vrea sa-si exercite dreptul la opinie si actiunie politica, drept care a fost rapit de ani de zile. Dreptul acesta li l-a luat Traian Basescu, care s-a substituit oricariei institutii din tara aceasta", a adaugat jurnalistul.

CTP crede ca nici macar Mugur Isarescu, o persoana in care romanii au incredere, nu ar fi primit pozitiv de strada, daca va fi propus de presedinte.

"Chiar daca persoana e buna... O persoana pe care am propus-o eu, acum doi ani de zile, Mugur Isarescu, cel mai bun tehnocrat din Romania. Propunanda teza fantasmagorica ca ar accepta... Populatia se va uita prin Mugur Isarescu".

Jurnalistul nu crede ca Traian Basescu isi va da demisia, afirmand ca, in cazul in care premierul va fi al opozitiei, presedintele si prim-ministrul vor avea obligatia de a se intelege.

"Ar fi de datoria premierului, daca vine din Opozitie, si a lui Traian Basescu, fata de poporul roman, sa coabiteze. In Franta s-a trait ani de zile in felul acesta. Chiar daca dorim sa ne omoram in particular, vom colabora, pentru ca asa ne spune electoratul".

CTP nu crede nici ca protestele de strada vor inceta, odata cu picarea Guvernului.

"Am trecut de punctul fara intoarcere. Dincolo de acest punct, orice fel de interpretari economice, administrative, sociale, nu-si mai au rostul. Masa de oameni este chitita pe actuala putere si nu se va opri pana nu pleaca. Daca ar fi mentinut domnul Predoiu, toata energia ostila din strada se va canaliza asupra lui Traian Basescu. Daca mai striga cineva "Jos Guvernul", acum toti vor striga "Jos Basescu". Nu cred ca va striga cineva jos Predoiu. Problema e a legitimitatii. Nu se mai pune problema ca esti competent sau nu. Problema este sa aiba lumea incredere in tine", a mai spus jurnalistul.

×
Subiecte în articol: ctp demisie boc