x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu Ponta şi Antonescu, dar fără Fidesz la Congresul UDMR

Cu Ponta şi Antonescu, dar fără Fidesz la Congresul UDMR

de Istvan Deak    |    15 Mai 2013   •   16:28
Cu Ponta şi Antonescu, dar fără Fidesz la Congresul UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, miercuri, că liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, vor participa, în ziua de 25 mai, la Congresul Uniunii care va avea loc la Miercurea Ciuc. "Printre invitaţii care au confirmat participarea la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc din 25 mai se numără preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi Mihai Răzvan Ungureanu", a declarat Kelemen Hunor, citat de Echo TV.  Cel de-al XI-lea Congres al UDMR a fost convocat pentru modificarea statutului şi programului Uniunii.

La Congres vor fi prezenţi şi politicieni din Ungaria, precum vicepremierul Semjen Zsolt, care este şi preşedintele Partidului Creştinilor Democraţi (KDNP), dar şi vicepreşedintele Parlamentului Ungariei şi al Partidului Socialist, Ujhely Istvan (MSZP). Politicienii partidului condus de premierul Orban Viktor, Fidesz, lipsesc de pe lista confirmărilor primite de UDMR.

Când a anunţat organizarea Congresului din mai, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că “va fi un Congres mai larg”, la care vor fi invitaţi toţi primarii UDMR. “Deci va fi un Congres la care vor participa circa 800 de delegaţi”, a spus acesta.

Ultimul Congres al UDMR a avut loc între 26 şi 27 februarie 2011, la Oradea, iar la acesta a fost ales Hunor Kelemen nou lider al Uniunii, după ce Bela Marko a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat.



×