x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum explică Florin Cîțu alierea cu PSD, după ce PNL i-a hulit pe social-democrați

Cum explică Florin Cîțu alierea cu PSD, după ce PNL i-a hulit pe social-democrați

10 Noi 2021   •   18:12
Cum explică Florin Cîțu alierea cu PSD, după ce PNL i-a hulit pe social-democrați
Sursa foto: Lucian Alecu

Florin Cîțu a fost întrebat cum le explică românilor alierea cu PSD, după ce PNL i-a hulit pe social-democrați, iar el personal a spus că niciodată nu va face alianță cu PSD. „Asta este. Nici aici nu este cristalizată, nu avem o soluție, încă se negociază”, răspunde liderul liberal.

„Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate, foștii parteneri au dat mâna cu PSD, nu au mai vrut să dea mâna cu noi și suntem azi aici, când trebuie să facem o guvernare pentru români. Le spunem celor care ne-au votat că niciunul dintre principiile pentru care ne-au votat și niciunul dintre măsurile pentru care ne-au votat nu va fi diluat sau nu va dispărea în această guvernare. Vom merge în continuare în această guvernare pentru a apăra proprietatea privată”, a răspuns președintele PNL.

Cîțu i-a asigurat pe antreprenori că nu vor crește taxele: „pentru asta suntem acolo. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este. În acest moment asta este soluția pentru România. Nu vom abdica niciun moment de la acele măsuri și principii pentru care am fost votați”.

Întrebat dacă este vorba și despre o situație de confort și pentru președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care de mai multe ori PSD a spus, anterior, că și-ar dori suspendarea președintelui, Cîțu spune: „Nu. Nu are nicio legătură. Este vorba de o soluție pe care o avem în acest moment. Am încercat toate soluțiile: a fost un guvern minoritar condus de Dacian Cioloș, nu a primit voturile. S-a încercat un guvern minoritar PNL - UDMR, nu s-a ajuns la o soluție. Am flexibilizat mandatul și am mers către USR, care a rămas ferm pe poziție. Nu a înțeles că trecuseră congresele și puteam să discutăm. Am venit în partea cealaltă. Nici aici nu este cristalizată, nu avem o soluție, încă se negociază”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu